הזמן: יום שני בערב, חתכנו מוקדם ממסיבת פורים של העבודה.
המקום: ברבן סטריט בהרצליה פיתוח (הנה הביקורת של עכברוש העיר)
השותים: החשאי ואני
הנשתים:
Fuller's ESB (עמ' 262)
Fuller's London Porter (עמ' 263)
בעולם מושלם לא הייתי פותחת את מסע השתיה בבר שמציע עשרות קוקטיילים, שביניהם קלאסיקות אהובות וקלות הכנה כפינה קולדה, מוחיטו, הוריקן ומנהטן. מצד שני, בעולם מושלם לא היה בר שגם יחזיק את רום לונדון, ההוא מהמדף התחתון בסופר שמעלה אבק מאחורי וודקה גולד, וגם ימכור אותו בתור רום הבית.
אז הזמנו את הפולרים, 20 ש"ח ל"חצי" (כלומר פיינט שקרי כלשהו) במסגרת הHappy Hour והמון מנות פאב שלא הצלחנו לגמור ובכל זאת סתמו לנו את העורקים: מקלות מוצרלה, מלפפונים חמוצים מטוגנים מהסוג שאכלנו בדיינר באוקלהומה לפני 4 שנים, תפודים מטוגנים ונאצ'וס.
אליבא דספר, האוכל מתאים לESB, אבל לפורטר היינו אמורים להתאים קינוח על בסיס שוקולד. לו היצע הקינוחים היה מודפס בתפריט ולא מהווה חלק מהרפרטואר של המלצרית, היינו מתחזרים פחות ומצמידים לפורטר את הקינוח המתאים – עוגיות אוריאו מטוגנות.
איזה יופי שהתחלת את הבלוג הזה קרן! איזו מן בירה זאת הפורטר שאפשר לשתות אותה עם אוכל מתוק? אשמח להסבר יותר מפורט למען חובבי בירה מינוס ממוצעים שכמוני.
תודה, יעל, מקווה להתמיד 🙂 פורטר זה אייל כהה, טיפה יותר בהיר, עם פחות טעמי קפה (ולטעמי הרבה יותר טעים) מסטאוט. אני מאלה שלא מנסים להתאים שתיה לאוכל, לא בבירה לא בקוקטיילים ולא באלכוהול נקי, אבל בספר המותגים ממליצים להתאים ולכן ההתייחסות.
דווקא חשבתי שאם לצאת למקום כלשהו מחוץ לתל אביב, זה יהיה המקום. אחרי שאני שומע על החצי השקרי אני כבר לא בטוח בכך.
בזכותך, עכברוש, התוודעתי לתרמית המידה. לשמחתי המקומות הקבועים שלי לא משחקים במידות, אבל לצערי במקומות חדשים אני לא מקפידה לשאול ולוודא את האמת בפרסום.
מזל טוב על הבלוג החדש, איזה כיף שהתחלת לכתוב…מחכה להמשך מסעך בעולם הבירה!
תודה! אשמח לצרף אותך למסע. טעימה השוואתית של טובורג ירוקה מול טובורג אדומה?
למה מה עשיתי רע שאת מצרפת אותי לחלק הזה במסע?
הטעימה ההשוואתית של הבלטיקה כבר תפוסה…
מה אתה בוחר? גולדסטאר במזיגה איטית אצל מתי בפלורנטין?
ביקור בפאבו?
לה טראפ?
לסגור איתנו את הפינה של הלמביק?
your call
פינגבק: Beers 2013 – החגיגה שבהיכל « קוראים ושותים עם ספר מותגי הבירה בישראל