עונג שבת בבירדי

יש בקנה עוד שתי רשומות על הרפתקאותי במורד (או במעלה?) ספר המותגים במהלך השבוע, אבל אם יורשה לי, אוותר על הכרונולוגיה כדי לתעד את שתיית הצהריים כשאדי הבירה עדיין נידפים מפי.
הזמן: היום, שישי בצהריים
המקום: בירדי (לא מכירים? יש קישור בצד, תבדקו)
השותים: החשאי ואנוכי
הנשתים:
Gordon Finest Red (עמ' 100)
Gordon Finest Platinum (עמ' 102)
Gouden Carolus Ambrio (עמ' 92)

לא תכננו להגיע לבירדי, אבל סידורים ביפו שהסתיימו מהר מהצפוי הובילו לשיטוט עצל בשמש ואז לרחוב שלבים, אחד המקומות היותר נחמדים בעיר בשישי בצהריים: מטאליסטים רוסים שפותחים שולחן בחוץ, חננות של בירה שעושים שופינג של לתת בפנים, נקניקיות בבירה צ'כית וחמין מתבשלים בסירים והשכנים מהלאפינג בודהה נכנסים ויוצאים.

השקנו כוסות עם רב חובל שלא מזמן התחיל לבשל בירה, עם זוגתו ועם כלבתם המתוקה וגילינו חיבה משותפת לרום – איזה כיף!

את הבירות שלפנו מהמקרר, שמאחסן מבחר משתנה. התחלנו בשני הגורדונים. הפלטינום, 12% אלכוהול, הוא מהבירות האהובות על גלית דבירי, בעלת המקום. אנחנו לא התלהבנו במיוחד. היא אמנם מאוד קלה, במיוחד ביחס לכמות האלכוהות, אבל הטעם כמעט ומתקרב לטעמו של יין לבן. כשחזרנו אליה אחרי התעסקות בפיינסט רד ובביגלה (אנחנו צמחונים, הנקניקיות בבירה לא בשבילנו) הטעם נעשה סביל יותר.

הרד מוצלח יותר, כמו לאגר מאוד עשיר.

את הקרולוס אנחנו אוהבים, רמזים של פירות, כבדה, אבל לא בצורה שסותמת את הבטן.

כאמור, הבירות לוו בביגלה. אחר כך הצטיידנו בשר המשקאות והלכנו לבורקס ליאון ובניו ולחומוס ברוני פול, שזה מקום שאני שונאת, אבל אבו חסן כבר נסגר.

Off label tasting, בירות לא מהספר:

גריזט חבושים מבלגיה, שאני מדמיינת את סבתו המנוחה של החשאי מבשלת במטבחה הצנוע בבירת העמק.

בירה כהה ומבטיחה של מבשלת ללה הישראלית

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s