Recap

או סגירת פערים, רגע לפני שחוזרים לשגרת הקריאה-שתיה.

1. על המרפסת של אביר האלה, 30.7.11

העוקבים אחרי דף הפייסבוק של הבלוג (לייקקו לעדכונים ולדיווחים ביזאריים מאחורי הקלעים) אולי כבר נתקלו בתמונות מהביקור במבשלת אביר האלה שנערך בשבת הקודמת. זאת היתה השבת האחרונה והמאוד חמה של ביקורם של גיס וגיסה בארץ והמשפוחה שמה פעמיה למושב צפרירים בדרך עוקפת מלאת אנדרטאות לביקור אצל ארם ובת שבע דקל, שמבשלים בירה, מכינים ליקרים מהפירות המקומיים ומגבנים גבינות. בנובמבר האחרון עצרנו בצפרירים עם אבא ואמא של החשאי במסגרת טיול יומולדת משפחתי. הם התלהבו מהאיש והאגדה וסיפרו על הטיול לגיס, שביקש להגיע לשם במהלך החופשה בישראל.

ירדנו למבשלה שממוקמת במרתף שארם בנה מחוץ לבית, להסבר על יצירת הבירות והליקרים. לאחר מכן משפחת דקל פתחה לנו שולחן טעימות על דק העץ החדש. שתינו את הDeep Soul, עם טעמים עמוקים ומודגשים של סילאן וגם כוסברה, וגם את הTouching Blade. הבירות של האביר עזות בטעמם, כבדות ולא מתחנפות לשותה. החשאי קורא להם ארם בבקבוק, ואני בטוחה שמי שמכיר את האיש ואת הבירה יבין בדיוק למה הכוונה.

בנוסף טעמנו את הBarley Wine, בירת יין שעורה. יצא לי לשתות את סוג הבירה הזה בזמן האחרון ולא התלהבתי במיוחד. לארם יש שני סוגים, האחת מבוססת אאל"ט על בירת החיטה (האם זה עדיין יין שעורה?) שמותססת עם שמרי יין והשניה על הDeep Soul האהובה. אחת מהן, לא זוכרת איזו, היתה קלילה מאוד, צלולה ונעימה לשתיה – מאוד לא טיפוסי.

כאנשי קוקטיילים, לא יכולנו שלא לטעום ולקנות ליקרים, במיוחד אחרי הרכישות הקודמות והמוצלחות של ליקרי תאנים, רימונים, שסק וליקר רוזמרין אחד שמטופטף לכוסיות ג'ין. ליקר הג'ינג'ר חזק, חריף ויתאים מאוד לתיבול של אלכוהול לבן. גיס ממליץ לנסות לשלב גם ליקר אגסים בסיפור. עם זאת, רוב הליקרים של אביר האלה שתיים מאוד לכשלעצמם, עם כ-15% אלכוהול. ליקר בננה נארז ונשלח לקליפורניה, הג'ינג'ר נלקח לתל אביב. לא זוכרת מה מצא את דרכו להרצליה; אבדוק בארוחה המשפחתית הבאה. בת שבע פתחה את המיכל בו תוססים תותי העץ והגישה לנו טעימות של הפרי בכוס – כיף גדול.

(להלן תוכן פרסומי שאני לא מקבלת עליו ולו שנקל: ב26-27 לאוגוסט, שזה שישישבת, יתקיים בגבעת ישעיהו הפנינג של מבשלות הבירה של מטה יהודה. יש דפייסבוק לאירוע)

2. יום הIPA במבשלת הדובים, 4.8.11

יש לי יום-יום חג זה בטוח שיר שנכתב על ארצות הברית, המקום שהנחיל לנו את הHallmark Holidays, שני ימי זכרון לאלביס, International Tiki Day (בשבת הקרובה – חגגו עם מאי תאי ראוי, בבקשה. מותר להחליף את הקלמנט בסיינט ג'יימס) ויום היו-יו הבינלאומי. אז את יום היו-יו פספסתי השנה, אבל שמחתי על ההזדמנות לחגוג את האהבה לבירות בוטיק ולסגנון המריר הזה, שכל כך מתאים לי לקיץ. החשאי, אני, הילדה השוודית המתה ודרור מרק בירה שמנו פעמינו לאבן יהודה, לחצר של מבשלת העם (ששוכנת ליד מפעל של ארטיקים!), לערב של כרטיסיית ניקובים וטעימות ב-5 ש"ח, סורבה כשות וקיבוץ גלויות של בירגיקס – מבשלים ושתיינים – לצד אנשים שבאותו ערב שמעו לראשונה על IPA ואני מקווה שלא בפעם האחרונה. באירוע נמזגו כל סוגי הIPA שמיובאות לארץ (סמואל אדמס, פולר'ס, ברוקלין וברו דוג) וכן בירות של מבשלות מקומיות. תראו:

החשאי ואני קנינו שתי כרטיסיות והחלטנו להתמקד בבירות הפחות-נפוצות ולכן ויתרנו על אינדירה, שנמזגת בתל אביב, ועל הדאנסינג קאמל. פספסנו גם את בנימינה ששתינו לראשונה בלונגשוט והיתה לנו טעימה מאוד, כי היא אזלה כשהגיע תורה. חוץ מזה, שתינו את כל הבירות שעל הלוח. חוץ מהבירות שעל הלוח שתינו גם את הIPA של Danny the Winemaker ממבשרת ציון ואת האמרילו של MaiBEERovicz. שתי ההפתעות הגדולות של הערב מבחינתי היו הגולדן של הרצל והסיטרה של מיבירוביץ, שהיתה אשכוליתית, ארומטית וקיצית, כמו שצריך. בחוץ היה דוכן נקניקיות. תמיד באירועי בירה יש דוכני נקניקיות או קבבים ותמיד החשאי ואני חוטפים קריזה, כי אין לנו מה לאכול. אותו סיפור חוזר על עצמו גם בברים שונים (אהממ… נורמה ג'ין, שטרן1…), בהם אנחנו נאלצים להסתפק בצ'יפס או לצאת באמצע הבילוי כדי לאכול במקום אחר. לתשומת ליבם של בעלי הברים ומארגני הפסטיבלים: זה לא כיף לנו בכלל. לא לחשאי, לא לי ולא לצמחונים-טבעונים אחרים שאמנם עושים מאמץ עילאי לחיות על כשות ולתת, אבל גופם בוגד בהם ודורש גם אוכל מוצק מפעם לפעם.

התמונות מיום הIPA באדיבות צילום משכר-אירועי אלכוהול

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “Recap

  1. פינגבק: מייבירוביץ’ מהבית – בבית « קוראים ושותים עם ספר מותגי הבירה בישראל

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s