מדריך קוראים ושותים לBeers 2012

אמנם 2012 רק התחילה, אבל אם נסתמך על נסיון העבר הקרוב, קרי על השנה שעברה, רוב הסיכויים שאפשר להכתיר את תערוכת Beers 2012 בתור אירוע הבירה הגדול והמרכזי של השנה. לא יודעת לגבי האירוע הטוב של השנה, אבל גדול ומגוון זה בטוח.

יומיים של תערוכה, ימי שלישי ורביעי השבוע. הערב הראשון לקהל מקצועי, מה שזה לא אומר, הערב השני פתוח לקהל הרחב. בערב השני הטעימות בתשלום, אם אינני טועה ומטעה, במחיר הסטנדרטי של אירועי טעימות, 5 ש"ח ל-100 מ"ל משקה ובחישוב פשוט 25 ש"ח לחצי ליטר בירה, מחיר זול לכל הדעות.

12 יבואנים, 23 מבשלות בוטיק, 9 מבשלים ביתיים, אין לי מושג כמה סוגים שונים של בירה (וסיידר, שנוכחותו בולטת יותר השנה). החברות הגדולות יהיו שם, בירות ייבוא יימזגו שם, מבשלות בוטיק יערכו תצוגת יכולות ומבשלים ביתיים ינסו למשוך את תשומת ליבם של משקיעים ובעלי ברים.

החשאי ואני ביקרנו בתערוכה בשנה שעברה. היה עמוס, דחוס וכיף ויצאנו משם עם קצת תובנות שהחלטנו לחלוק עם המבקרים של השנה. אז הנה זה.

לפני התערוכה

מכינים שיעורי בית.

נכנסים לאתר התערוכה וקוראים על הבירות. גולשים ברשת (אפשר גם בבלוג הזה, אם אתם מתעקשים), מחפשים המלצות, לוקחים בחשבון שרוב החומר בעברית שתגיעו אליו זה שכפולים של הודעות לעיתונות מטעם משרדי יחסי ציבור, קוראים בין השורות ומתכווננים על מה שמעניין. לא תצליחו לשתות את הכל. רוב הסיכויים שגם לא תצליחו להגיע לכל הדוכנים, אז כדאי להגיע מוכנים.

אם שותים לא נוהגים.

אתר האינטרנט של דן, אתר האינטרנט של אגד. אתם הולכים לתערוכת בירה, רבאק. אם תגיעו ביום של הקהל המקצועי, כנראה שתשתו הרבה בחינם. אם תגיעו ביום שפתוח לקהל הרחב, תשתו הרבה. נקודה. חפשו חלופה. אוטובוס לא טוב לכם? יש מוניות. גם מוניות לא בא לכם בטוב? נהג תורן.

אם שותים אז אוכלים.

רפדו את הבטן במשהו שומני לפני כן. יהיו במקום דוכנים של מאכלי ירידים (לא קורן דוג או איינג'ל הייר, זה יריד ישראלי; תחשבו נקניקיות, פרעצל וסושי – הכל כשר, מוסרים מסטודיו בן עמי) ומחוץ להיכל הספורט יש סניפים של פיצה האט, ארומה ואיזו חתוליה, אבל בעדה שלנו מאמינים שעדיף לשתות על בטן מלאה.

מגיעים מוקדם.

בערב נעשה בלתי נסבל. התורות ארוכים, המקום צפוף.

בתור

בסוף כולם נכנסים.

אל תהיו דושבאגס. אפילו אם הצלחת להשיג כניסה בחינם כי אתה מנהל תחום משקאות אנרגיה בחברה לשיווק אלכוהול/ באמצעות המסעדה הפריפריאלית של אבא שלך/ דרך הבלוג המעפן שלך ושל אשתך, תעמדו בתור. לא, באמת שעצם הקיום שלכם לא מקנה לכם זכויות יתר. אל תגרמו לי לייחל לדריסתכם על ידי נהג שיכור ביציאה, זה לא נעים לי.

קחו את הכוס.

היא חדשה והיא שלכם והיא בת הלוויה שלכם הערב. לכאן תמזגנה הטעימות. נפחה 170 מ"ל. נפח הטעימה: 100 מ"ל. זכרו זאת כשלא מוזגים לכם עד הסוף.

בתערוכה

עושים סיבוב לאוריינטציה.

החלל טבעתי וגדול. תקדישו כמה דקות להליכה מהירה בין הדוכנים, איתור הבירות שמצאו חן בעיניכם במהלך שיעורי הבית שהכנתם, תצפית על דוכנים אחרים שנראים מגניבים וקבלת החלטות לגבי חלוקת הזמן. החשאי ואני נתחיל עם המבשלים הביתיים שמבשלים בנפחים קטנים ועל כן המלאי שלהם קטן ועלול לאזול במהרה, נמשיך למבשלות בוטיק ישראליות ונקנח ביבואנים. יש גם הרצאות מטעם מב"י (המבשלה שדואגת שכל פאב יספק לכם קרלסברג, טובורג, סטלה, לף, ויינשטפן וגינס) שיתקיימו מדי שעה ועשויות לעניין את מי שרוצה להרחיב את האופקים הבירתיים. למיטב הבנתי בכל שעה תתקיים הרצאה בנושא אחר, אז כדאי לבדוק מה מעניין.

מתאזרים בסבלנות.

רוב האנשים שיאכלסו את הדוכנים הם לא ברמנים מקצועיים. לחלקם זאת הפעם הראשונה בתערוכה ובמפגש עם קהל רב כל כך. הם רוצים להטעים ושמחים לדבר ולפרט על הבירה שלהם, אבל תתחשבו בהם.

פותחים את הראש.

בירת דלעת? בירה עם צ'ילי?? כן! איפה עוד יצא לכם לטעום דברים כאלה? לא טעים? עוברים הלאה, כלום לא קרה.

אם שותים אז שותים.

שתו הרבה מים, ביחס 1:1 לפחות לבירה. תבקרו הרבה בשירותים, אבל זה יחסוך מכם הנגאובר והקאות.

אם שותים אז שוטפים.

שטפו את הכוס בין טעימה לטעימה, כדי לנקות אותה משאריות המשקה הקודם. אני נוהגת לשלב את השטיפה עם השתיה, החשאי מערבל מים בכוס ושופך אותם לדליים שנמצאים בדוכני המזיגה בדיוק למטרה הזאת.

מתקשרים.

כל יוצר שמח לקבל מחמאות על תוצרתו וכך גם מבשלי בירה. זרקו מילה טובה אם טעים. לא טעים? זה כבר עניין יותר מורכב. אם אתם רואים שיש עם מי לדבר ואם יש זמן ואין לחץ בסביבה, ואם אתם מסוגלים לתת ביקורת בונה ועניינית – וזה לא עניין של מה בכך ועם כל הפה ג'ורה שלי הרבה מאוד פעמים אני נמנעת ממתן ביקורת לזרים, כי זה כל כך תלוי מצב רוח ודינמיקה בין אנשים – אני חושבת שזה חשוב וכדאי. חשוב להבהיר למה לא אהבת. אם מזגו לך IPA ומרירות של אשכולית שנואה עליך זה מילא, על טעם ועל רח אין מה להתווכח. אם מטעימים אותך בבירה עם ריח של גופרית (שאיננה חלק מפרופיל הבירה, מדגישה הילדה השוודית המתה), הבירה מקולקלת וכדאי שהמבשל יהיה מודע לכך. שטוח מדי? משהו מוזר בטעם? לא מאוזן? איך המבשלה תשתפר אם כולם יגידו לה שהבירה מעולה כשהיא לא? מי שלא מסוגל לקבל ביקורת מוזמן ללכת לעבוד במוסך או בראיית חשבון, או לבשל לעצמו. הוצאת משהו החוצה? קולקציית בגדים? מיצג? בירה? ביקורת היא חלק מהעניין.

רושמים.

בתערוכה יסתובבו שלושה אנשים עם מחברות, שיתעדו, ידרגו וירשמו כי הם חננות אובססיביים. אתם יותר מגניבים ממני ומהשניים האחרים ותתעסקו, בצדק, בשתיה.  אבל איך תזכרו מחר את שמה של מבשלת הבוטיק הצפונית ההיא שהכינה פורטר מהמם, או את השם של הבירה הבלגית החדשה ההיא? קחו דף ועט, קחו גם כרטיסי ביקור ממי שמציע. אפשר גם לצלם עם הסמארטפון.

שופכים.

אחד הדברים שלמדתי בשנה האחרונה (ותודה למורתי לנימוסים והליכות, הילדה השוודית המתה), זה שמותר לשפוך בירה ג'יפה, לא טעימה או אפילו בירה בסדר אבל לא באמת מלהיבה. בטח ובטח באירוע עם כזה שפע ומבחר. חבל להתפוצץ מבירה סתמית. לא בא לך בטוב? רוצה להאמין שיהיו מרקקות ודליים ייעודיים בדוכנים.

מקפידים על כללי האתיקה של השירותים.

אתם תבקרו בשירותים הציבוריים. אתם ואלפי המבקרות והמבקרים האחרים. כששותים משתינים. אם אתם לא, רוצו מהר לאורולוג. כללי האתיקה של השירותים מסתכמים בשלוש מילים: לא להיות דושבאג. אם צריך להרחיב ולהסביר לכם להוריד את המים, לנגב השפרצות, לזרוק את נייר הטואלט למקום המיועד לו ולהשליך תחבושות היגייניות לפח האשפה אתם כנראה דושבאגס.

אחרי התערוכה

לא נוהגים.

שותים הרבה מים לפני השינה.

מתחילים לפזול לצדדים ולזנוח נאמנויות למותגי הבירה הרגילים.

סופרים את הימים לתערוכה הבאה.

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “מדריך קוראים ושותים לBeers 2012

  1. פינגבק: Beers 2013 – החגיגה שבהיכל « קוראים ושותים עם ספר מותגי הבירה בישראל

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s