גמלים בערבות פלורנטין

הזמן: שלישי בערב, בשעה השמחה
המקום: Dancing Camel, רח' ויטל, תל אביב
השותים: החשאי ואני
הנשתים: דאנסינג קאמל – גולם, שפירא/ דאנסינג קאמל Beyond the Pale

לכל תלמידי ספרות שנה א', קבלו השלמת פערים: מעתה, לא צריך את פרי ואת שטרנברג כדי לקרוא את הבלוג, כי כל המידע על מה שקורה ולא נכתב ייחשף במילים הבאות: אנחנו עובדים, שותים בירה וכותבים עליה בBeer Gatherer, שותים בירה ולא כותבים עליה בכלל או שותים בירה בפאב הדאנסינג קאמל  אלו בערך ארבעת המצבים שלנו בשעות הערות. לאחרונה התווספה גם האלגברה הליניארית לשגרת החיים. על כך ר' אריסטו, פואטיקה.

דאנסינג קאמל זכתה לאחת התגיות השמנמנות ביותר בבלוג. למבשלת הבוטיק העברית הראשונה לפי הנרטיב המקובל (אני בכל זאת תומכת בגירסה לפיה הברוהאוס היא החלוצה), 7 בירות בספר המותגים. שביעיה שאת רובה ניתן היה למצוא עד לפני שבוע רק ברחוב התעשיה, בברזים בפאב של המבשלה. נכנסנו לשם לראשונה במאי, אחר כך ביולי ומאז לא יצאנו. לא אוהבת הצהרות נאמנות, אבל הדאנסינג קאמל הפך לפאב הביתי שלנו.

מה הופך פאב למגרש הביתי? לא הבירות. הבירות בדאנסינג טובות, תמיד טריות, ולצד הקבועות מככבות בתפריט גם עונתיות. אבל זאת לא הסיבה. פאב הופך לקבוע כי משהו באויר בא בטוב ולנו יש כימיה עם הדנסינג. העובדים, כולם, מגניבים, המוזיקה תמיד מתנגנת בעוצמה שמאפשרת דיבור והיא יותר נסבלת ממהזוועות שמשמיעים במקומות שאינם הבית שלנו, האוכל פשוט, אבל עם אופציות צמחוניות וטבעוניות, המחירים זולים יחסית לעיר ואפשר גם לקנות כרטיסיית בירות שמוזילה עוד קצת את התענוג (חשוב, כשפוקדים מקום הרבה), המיקום מבחינתנו מעולה – מרחק נסיעה קצר וליד תחנת אוטובוס, וגם מבודד ממקומות הבילוי העירוניים – והקהל מורכב בעיקר מקבועים נטולי מכנה משותף מלבד הבחירה בדאנסינג: בירגיקס לצד אקס-פטס לצד פרופסורים לצד תיירים לצד אנשים אקראיים שגילו את המקום לצד חברי מועדון ה-100. טוב לנו שם. מכינים לחשאי סנדויצ'ים צמחוניים, שמים לי אקסטרה שום בלחם שום, הHappy Hour נדיב (1+1 על הבירות עד 8 בערב; אנחנו מעדיפים לצאת מוקדם, ישר אחרי העבודה ולפני שמקומות הבילוי האהובים עלינו מתמלאים.

בפורים האחרון קרה המקרה והדנסינג התפשט והתרחב ותקע יתד במורד רחוב ויטל בפלורנטין, היכן שהיצע הפאבים רחב והבליינים הדושבאגים משתינים במבואת הבניין של חברים שלנו. ביום שלישי, אחרי שגם בשישי וגם בראשון הצקנו למורגן על הבר ברחוב התעשיה הטרחנו את עצמנו עד לפלורנטין כדי לבדוק את המקום החדש וכדי לנצל את יתרונו היחסי על פני הפאב ברח' התעשיה: 10 ברזי בירת בוטיק ישראלית. 6 של הגמל המרקד ועוד ארבעה ברזים מתחלפים. כרגע הולכים שם על חוזק, ובפאב נמזגות ה8.8 של ג'מס, עוקץ יונק הדבש של  מבשלת הדובים שטרם טעמתי,שתינו הערב בבית,  גולם – 11% מבית הדנסינג קאמל שברגיל לא נמזגת בתעשיה והשת"פ הבוטיקי הישראלי הראשון: Beyond the Pale, פייל אייל של מבשלת שפירא שעברה אייסינג והעפילה ל8% אלכוהול.

ברזיייייייים

חוצמזה, התקרה בפלורנטין נמוכה יותר, העיצוב משיק לזה של ספינת האם – דקורציה מועטה, מדפי עץ בבר (אם אכתוב שהעיצוב מינימליסטי אטעה אתכם לחשוב על פיק-אפ בר של קבוצת משקיעים סליזיים) ויש מנעול בשירותים.

החשאי חיכה לי שם, אחרי סיבוב וחצי. אני הייתי מוכוונת מטרה: השפירא. דיווחים מקדימים נלהבים על השידוך בין הגמל התלאביבי והאריה מבית שמש שהחשאי החרה-החזיק אחריהם לא הותירו בידי ברירה; הזמנתי את הבירה. היא עכורה וענברית ובעלת ראש קצף לבן ויש לה ריחות של פרחים ושל וניל. הטעם שלה מר-מתוק עם טופי וקרמל וגוף מלא, מרקם חלק וסיומת גרעינית. מהממת. פשוט מהממת. אם אתם בתל אביב הסופ"ש, לכו לשתות אותה. תשתינו בשירותים של הפאב, לא מתחת לחלון ביתם של תושבים.

יש אריה בכוס!

אח"כ הזמנתי גולם, בירה ששתיתי לאחרונה בינואר. זאת בירה מעורפלת בצבע ענברי כהה, והפעם הרחתי בה  ריבה ואורנים וטעמתי מרירות מעודנת. בכל פעם שאני שותה אותה הריח הדומיננטי משתנה – עניין שבטח קשור לאצוות הבישול וגם למצב הצבירה שלי (שלשום – אחרי ארוחת ערב מוקדמת במסעדת חבש האתיופית).

היה כיף. האוכל אותו אוכל (יקר בשקל-שניים מבתעשיה), הצוות אותו צוות מגניב שנחלק בין שני הסניפים, בטח עם כוח עזר חדש. המחירים זולים יותר מרוב מקומות הבילוי בסביבה והבירה אוכלת בלי מלח כל בירה שמוגשת מערבית לרח' התעשיה להוציא את חמארות הגולדסטאר בשוק לוינסקי, אולי. נהנינו ואולי אפילו נגיח שוב לביקור מתישהו, אם נהיה במצברוח לצאת מהאפלולית הנעימה של בסיס האם.

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “גמלים בערבות פלורנטין

  1. מצד אחד, יש פוטנציאל מגניבות מתקדם בגמל הפלורנטיני. מצד שני – תיקון: לבקשתו של דיויד שחיפש את "הישראליות החזקות ביותר", נמזגת עכשיו בגמל החדש 'יונק הדבש' של הדובים. בלגית על סטרואידים עם 8% אלכוהול. בהמשך ייצר השידוך של הגמל והדובים עוד הפתעות.

    • מצד שלישי, שתינו את יונק הדבש בארוחת הערב והחשאי הזכיר שזאת הבירה שמוגשת בדנסינג. מנכ"לית הבלוג שכחה לתקן כשהיא חזרה לכתוב את הרשומה. תודה על התיקון ויאללה לשת"פ.

  2. HI Keren – sorry I missed you guys the other night.

    We're definitely planning on having Hadubim and Shapira as regulars at the pub but just to clarify – the monster beers were specifically a Purim theme – what better occassion on which to have Israel's strongest beers? Definitely gave a new dimension to Adiloyada.

    Glad you enjoyed!

    David

  3. פינגבק: "יושבים ביחד על החול, ים כחול, בקבוק של בירה, זה רק אני והחשאי והשפירא" « קוראים ושותים עם ספר מותגי הבירה בישראל

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s