לקראת פסטיבל הבירה בזמן אמיתי – גופר'ס חיטה

התוית הכי חמודה בעולם. באמת.

הזמן: רביעי בלילה
המקום: פינת האוכל המוגנת
השותים: החשאי ואני
הנשתה: Gopher's Chili Wheat

לפני פסח העברתי מלאי ממבשלת גופר'ס למקרר הביתי שלנו, בתשלום, כמובן. אתמול בערב שלפתי את בירת החיטה. לא בגלל שבועות, בגלל הצ'ילי. רק חריפות יכלה לייאוש של אתמול בערב, אז העמסתי אג'יקה על הלחם ואת הצ'ילי חיטה בכוס פאולנר. איזה מזל שבחרתי בכוס גבוהה של בירה חיטה; הנוזל היה מגוזז מאוד ויצר ראש קצף לבן וענקי שירד לאיטו והתמוסס לתוך נוזל זהוב-בהיר וצלול. הארומות פלפליות, טבסקואיות אפילו, אבל לא כאלו שגרמו להזיל דמעה. חבל. בהמשך גילינו גם פלפל ירוק חריף. הטעם מתקתק מלתת ומתובל, עם צריבה קלושה בסיום.

לצ'ילי וויט אין קשר לבירת חיטה סטנדרטית: לא במראה, לא בריח ולא בטעם, אבל היא קיצית, קלילה ומעקצצת.

הבירות שיימזגו בפסטיבל יהיו מהאצווה האחרונה של גופר'ס as we know it. אחרי 5 שנות מבשלה חלק מהבירות יעברו לייצור במבשלת העם. אני כבר סקרנית לשתות ואף שוקלת לשמור את הבקבוקים שיש ברשותי להשוואה, אם אצליח להתאפק.

כתיבת תגובה