זהב בפתח תקווה

(המשך עלילות השתיה שלנו בשווייץ יבוא בהמשך. בינתיים, חזרה לפורמט הקבוע, שנזנח בחודשיים האחרונים)

הזמן: שני בערב, השעה השמחה
המקום: הג'מס, פתח תקווה
השותים: פורום חובבי הבירה עובדי ענף הפרמצבטיקה בקרית מטלון רבתי
הנשתה: Jem's Golden Ale

במפגש אקראי בקו 66 עם נתיב, מנהל הבר של הג'מס, למדתי שהג'מס, שרץ על תפריט בירות קבוע מאז הקמתו (עם יציאה משות"פת עם מגזין בלייזר של בראון אייל מבוקבק), חובק בירה חדשה המבושלת עם כשות מזן סיטרה, שמעניק ניחוחות טרופיים. חיש מייד הוקלדו מיילים, נקבעו מועדים שנדחו כי חברי הפורום עובדים בענף תובעני שדורש התייצבות במסיבות חנוכה בגני ילדים ורביצה במיטה עקב מיחושים ומכאובים שונים ומשונים. קצת נלחצנו כי נאמר לנו שהבישול נסיוני ועדיין לא ידוע אם הוא יכנס לרפרטואר הקבוע בברזים של הפאב, אבל לבסוף תזמנו תאריך ושעה שמתאימים לכל חברי הפורום.

התכנסנו על הבר בשעה השמחה והנדיבה, יחסית לפאבים בארצנו (1+1) והזמנו שלישים של הבירה החדשה, שעדיין מצויה בברזים, אולם בהתאם למעמדה הנסיוני, (עדיין?) איננה ממותגת ומשולטת. ג'מס גולדן איילהבירה זהובה-ענברית ועכורה קמעה, עם ראש קצף גדול ונאה. הבירה יפה, אבל יו"ר הפורום טוען שהיא אמורה להיות שקופה יותר. מהיכרות עם הכשות ציפיתי לאותן ניחוחות של ספרינג מנגו/ גויאבה/ אננס, אבל במקומן האף פגש בארומה יבשה ועשבונית, עם טרופיות קלושה ביותר. בפה: בצק עוגיות, גרעיניות ורק מעט מרירות. אני אוהבת גרעיניות בבירה, אבל כנראה זאת לא היתה המטרה. היו"ר אומר שהבירה טריה מדי ולא התיישנה מספיק, אולי בגלל ביקוש-יתר ביחס לאפשרות האספקה. הגוף בינוני, הגיזוז תוקפני מדי עבורי – החשאי העיר לא מזמן שלאחרונה אני נוטה לחבב בירות עם גיזוז קל מאוד.

לסיכום? לא משהו. יש בג'מס אופציות טובות יותר, הדארק לאגר לדוגמא (ולא תועפות האלכוהול ההו-כה-פופולאריות המסתופפות תחת הכותרת ג'מס 8.8). בכל זאת, אני שמחה על בישולה של הגולדן אייל ועל מכירתה, שמעידה על שאיפה לצאת מאזור הנוחות בו נמצאת המבשלה מפתיחתה, לפני כשלוש שנים. הגשתה של הבירה בפאב של המבשלה מאפשרת לקבל משוב מהקהל וללמוד מטעויות לפני בישול והפצה סדירה וממותגת.

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “זהב בפתח תקווה

  1. את תהני באנגליה… רוב הבירות כמעט לא מוגזות (וגם מוגשות בטמפרטורת הפאב). קצת כמו לשתות את השלוק האחרון של בקבוק קולה ליטר וחצי ששכחת מחוץ למקרר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s