Beers 2013 – החגיגה שבהיכל

BeerLogo1הזמן: אתמול בערב
המקום: חדר הישיבות הטעימות בהיכל הספורט יד אליהו (היכל נוקיה, לדור שלא ידע את כיכר מלכי ישראל)
השותים: החשאי, אני, בלוגרים, יחצ"נית ואנשי סטודיו בן עמי
הנשתים: דוגמיות נבחרות לקראת תערוכת Beers2013

בשלישי ורביעי הבאים, ה-8-9.1, תערך זו השנה השלישית תערוכת Beers. לאורך השנה מתקיימים פסטיבלים רבים בהם מוזגים את המשקה התוסס (פחות או יותר), אולם תערוכת בירס היא האירוע המרכזי והחשוב מכולם. במשך יומיים יימזגו בהיכל כ-200 סוגי בירות, על ידי כמעט כל העוסקים בתחום בישראל. יבלטו בחזרתם, אחרי הפסקה של שנה: י.ד עסקים, מבשלת דאנסינג קאמל והלאפינג בודהה. יבלטו בהיעדרם, אחרי שנתיים בהם תחזקו מתחם גדול שכלל סדנאות וטעימות: מבשלות בירה ישראל. אוי לא, נאלץ לכתת את רגלינו לסופר או לפאב הסחי השכונתי כדי לשתות סטלה/ טובורג/ גינס. שמחתי לראות שבין המציגים השנה נוכחות גדולה של "מבשלות ביניים" – אלו שעדיין אינן מבשלות בוטיק עם רשיון אבל מבשלות בנפחים גדולים מכדי להחשב כמבשלות ביתיות. אני מדברת בין היתר על ללה, הבשורה, גופר'ס (שהציג גם בשנה שעברה) ולאפינג בודהה. בגזרת המבשלים הביתיים יציגו גבעתיים (שנה שלישית ברציפות), רונסטאר, שיבולת אלכס פוקס, ג'ויה ואבשי (חמשתם הציגו גם בשנה שעברה). דגתי גם שמות שאני לא מכירה, או לפחות לא זוכרת: דור איילון, זן, גלבוע, דופין, ו-Butcher.

בשנים הקודמות התערוכה נפרשה על פני יומיים, שנחלקו ליום שהוקדש לקהל המקצועי ויום נוסף פתוח לקהל הרחב. השנה הונהג שינוי. הקהל המקצועי ששותה חינם, מוזמן להכנס בחינם, להתעדכן ולטעום בין השעות 14-17. בשעה 5 התערוכה נפתחת לקהל הרחב, מתחם המבשלים הביתיים נפתח אף הוא ומעות נגבות תמורת טעימות. למרות שהשינוי לא כל כך נוח לי באופן אישי, הוא מבורך: יותר גמישות לקהל המשלם ואי-נוחות מסויימת שתסנן אי-אלו מבקרים שלא באמת קשורים לענף. אני מאמינה שצמצום השעות המוקדשות לקהל המקצועי יאפשר למציגים לעבוד ולהתנהל בצורה יעילה יותר מול לקוחות פוטנציאליים ומול התקשורת. לא צריך לדאוג לי, אני כבר אשלים את שעות העבודה שאפספס…

בכל מקרה, אתמול התאספנו בחדר הישיבות בהיכל, לטעימה מודרכת לקראת התערוכה. 13 טעימות: 2 סיידרים, השאר בירות. 4 ישראליות, השאר זרות. הטעימות, הבירות, היו מוצלחות ברוב המקרים, אבל  מתוך 13 טעימות,שתינו 9, מתוכן בירות שכבר סקרנו במסגרת ספר המותגים ובירות נוספות ששתינו במהלך השנה האחרונה. בירה נוספת, פאבו טריפל, הוטעמה בערב שנערך לקראת התערוכה הקודמת. אמנם במהלך 2012 המבשלה מיתגה את עצמה מחדש – הטביעה לוגו בעברית על התויות – אבל תסכימו איתי שלא מדובר בחידוש מסעיר.

ולא שלא קרו דברים, ולא שלא התחדשנו בבירות חדשות. מבשלת העם מתקתקת בירות של מבשלים ביתיים חדשים וותיקים שמעוניינים לבחון את השוק לפני השקעה בציוד, רשיון ותעודת כשרות ומנפיקה את סדרת המיוחדות של הדובים, שמבטיחים בירת חיטה כשותית לכבוד התערוכה; מבשלת מלכה מהגליל המערבי ואלכסנדר מעמק חפר בישלו אף הן בירות חדשה לקראת האירוע. נורמן פרמיום ימכרו וימזגו להמונים דובל מחבית ובראם וורוויק, מנהל הייצוא של דובל מורטגאט, ידבר על הבירה בכל שעה עגולה. שווה להקשיב לו, כי הכריזמה והידע שנוטפים מהבנאדם הופכות כל עובר אורח לחבר בכת השטן. יש מותגי בירה גרמניים שזקפו ראש בשנה האחרונה, בזמן האוקטוברפסט קיבלנו מהדורות מיוחדות של לוונבראו, טוכר ופאולנר, מבשלת בזלת הוציאה מהדורה קיצית של עוג, שפירא בישלו בירת חיטה שהיתה מעפנה ואז שיפרו אותה, הבירות של מבשלת שריגים נמזגות ונמכרות ברחבי הארץ ואומרים שאוטוטו תפתח הסיידריה של Isra-Ale. קרו דברים, אבל הם פחות באו לידי ביטוי בטעימה בה נכחנו.

ארבעת החידושים לדידנו היו שני סיידרים נוספים מסיידריית Westons הבריטית, שמייבאת נורמן פרמיום. בשנה שעברה התעלמנו מהסיידרים בסקירה, השנה לא, אבל מעולם לא טענו לקונסיסטנטיות. Henry Westons Medium Sweet Cider היה די מתוק, קצת מסריח וקל לשתיה. ה-English Vintage Cider קיבל טעמים של עץ וניחוחות של גבינת צ'דר וצמחי תבלין ירוקים. למרות ה-7.3% אלכוהול הוא קל מאוד לשתיה ונעים. אנחנו לא מחובבי הסיידר, אבל לעתים נחמד לי לשתות סיידר תפוחים. לא יודעת אם נורמן פרמיום ימזגו את האגסים של ווסטונ'ס בתערוכה, אבל אני מקווה שכן. וגם, מתערוכת בירס הראשונה אני זוכרת לטובה סיידר אגסים סמיך, לא מסונן מצרפת. אם תתקלו בדוכן שלהם, שווה לבדוק את העניין (וכמובן, לא לפספס את ישרא-אייל, שיציגו אף הם).

בקבוק משפחתי לארוחת שישי

בקבוק משפחתי לארוחת שישי

בגזרה הישראלית מבשלת הגליל מקיבוץ מורן יצאו עם בירת סייזון, אייל בסגנון בלגי-וואלוני עם ניחוחות של מסטיק, ירקות ותבלינים – זעתר? הטעם מתקתק ומעט מריר. היא עדיין לא הגיעה לשיאה ואני מקווה שבשבוע הבא היא תתעדן ותתאזן. אם לא, באסה לכם אבל פחות באסה לנו, כי אנחנו מתכננים לעלות לפאב המבשלה באחד מסופי השבוע הקרובים וננסה את הבירה שוב שם, אם ישארו בקבוקים.  האטרקציה הגדולה של ערב הטעימות ואולי בכלל של התערוכה, היא מוסקו, מבשלת בוטיק ישראלית חדשה, שנמצאת בשלבים מתקדמים של הוצאת רשיון. המבשלה ממוקמת במושב זנוח (זהו שמו של המושב, באמת!) במטה יהודה, קרוב למבשלת שריגים, כך מספרים. אין לי פרטים על המבשלה, לא מכירה את המבשלים, שככל הידוע לי לא עשו סיבוב כמבשלים ביתיים. בתערוכה המבשלה תמזוג שתי בירות, בלונד ורד אייל, אותו טעמנו אתמול. הרד אייל אדמונית-עכורה ויש לה ריח של ירקות וסוכריה. הטעם מריר ומעט אגוזי, הגוף קל והגיזוז עדין מאוד. יש בה עדיין משהו בוסרי והרבה מקום לשיפור ואני בהחלט מצפה לשתות את הבירה הבהירה של מוסקו בשבוע הבא.

בירה מוסקו בהופעת בכורה. אהבתי את התוית.

בירה מוסקו בהופעת בכורה. אהבתי את התוית.

בשנה שעברה פרסמנו כאן את מדריך קוראים ושותים לBeers 2012 שזכה לצפיות רבות.  אין לנו הרבה מה להוסיף ולתקן, חוץ מההמלצה החמה להיעזר בMoovit, אפליקציית התחבורה הציבורית המצויינת והיעילה יותר מאתרי האינטרנט של חברות האוטובוסים, ועל אלכס פוטייטוס הידידותי לטבעונים שימכור תפודים לוהטים וערבים לחך במתחם (בחייאת, תביא גם את הנקניקיות הטבעוניות!)

אה, וההנחה.מי שמתכונן מראש מרוויח. הדפיסו את התמונה והביאו אותה עמכם:

beersinvitation

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “Beers 2013 – החגיגה שבהיכל

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s