Beers 2013 הנקודה החמה בעיר בנקודות.

הנה אבא של יאיר ניצני!

הנה אבא של יאיר ניצני!

מזג האויר: אי אפשר להתעלם מהסערה שהשאירה מבקרים רבים בבית ואף את אחד המציגים. הצלחנו להגיע, אבל מאז יום שלישי אנחנו שומעים קולות וקובלנות על הבחירה בעריכת בירס בתחילת ינואר. להזכירכם, גם בשנים קודמות היה, ובכן, חורפי. לא קיצוני כמו השבוע, אבל גם לא אביבי. אין לי מושג אילו החלטות יתקבלו בסטודיו בן עמי בעקבות העיתוי האומלל של הסערה, אבל אני מקווה שגם בשנה הבאה התערוכה תיערך בחורף. הקיץ – ובקיץ הכוונה לתקופה שבין המימונה לשמחת תורה – עתיר אירועי בירה קטנים כגדולים. אם יוחלט לשנות את עונת האירוע, בירס עלול להטמע בין שאר האירועים הפסטיבלים שלו עלול להיפגע. מאחר והאירוע מיועד גם לקהל המקצועי, קרי העוסקים בענפי ההסעדה והאירוח, חשוב שהוא יתקיים לפני עונת השתיה, כדי שיהיה לעוסקים בדבר – ספקים ולקוחות – זמן להתארגן.

אלכסנדר פסטביר: הבירה החדשה הכי טובה באירוע. זה קטע של אלכסנדר. שתי הבירות הרגילות של המבשלה, הבלונד והאמברה, הכי מכוונות לטעם ההמון שאוהב הייניקן אבל מעוניין להפגין תחכום, אבל כשבאלכסנדר מבשלים בירה שהם אוהבים, אוצר המילים שלי מצטמצם ל"וואו". הם התחילו עם הבלאק שהיתה סבבה ואז הגיעה הגרין, IPA מרה, רעננה ולא חנפנית, ועכשיו הפסטביר, בירת אוקטוברפסט גרעינית, מרירה, טיפה אגוזית ומאלטית. כדי לסבר את האוזן, הבירות ה"מיוחדות" של אלכסנדר אינן חתרניות או נסיוניות – הן פשוט ממש טובות.

עוד דברים טעימים: קודיאק, הבירה שהדובים הכינו לכבוד התערוכה היתה טעימה מאוד. בירת חיטה כשותית שנעדרת מאפיינים של חיטה, אבל בכל זאת טעימה ומעניינת. APA של שינקין, פאב רענני שמבשל במבשלת העם, מריר וקליל. לבירה החמה של מבשלת ללה ממכבים הגעתי במצב שכרות מתקדם. לא זוכרת טעמים וניחוחות אבל היא היתה הדבר הנכון בזמן הנכון. בירת הכוסמת של מידן תקבל מתישהו רשומה נפרדת, אבל אזכיר אותה גם כאן. לבירת החורף של מלכה הייתי בטח צריכה לתת להתחמם קצת לפני ששתיתי אותה – מתובלת, מתקתקה ועם זאת יבשה מעט.

IMG_2972

אנשים שמבשלים בשביל הכיף שלהם: אלה שמבליחים מדי פעם בפסטיבלים, לא מתפעלים דפי פייסבוק, לא מתעסקים במכירות וקומבינות עם קבלות או בלי, עם רשיון או בלי. פשוט מבשלים בירה טובה כי זה מה שהם אוהבים לעשות והכי כיף שהם לא מנסים להתחנף לאף אחד. דוגמאות? רונסטאר שעדיין לא שתינו אצלו פעמיים את אותה הבירה ושיבולת (גילוי נאות – אנחנו יושבים איתו לעתים בטעימות בירה) שבשנה שעברה הכין ברלינר וייצן חמוצה ולא קומוניקטיבית והשנה הכין פורטר עם פולי קפה, חזק ואוונגארדי. הכי כיף כשלא מתחנפים לבלוטות הטעם שלך.

IMG_2997

בירצ'נדייז: לא יעזור כלום, אחוזת בית הוציאו את הבירצ'נדייז הכי טוב בארץ – כוס של בירת ג'סי כהן, קומפלט עם אגרוף פנתרים שחורים. נמכרה ב20 ש"ח יחד עם בקבוק בירה בן חצי ליטר ומחזירה את הבירצ'נדייז למקום הטבעי שלו: פריט שמטרתו לקדם את המשקה. מחוץ לדוכן המזכרות של Beerandbeyond נמכרו גם חולצות אצל שפירא. הייתי שמחה לראות יותר קד"מ כי זה משמח וכי אישית, אני אספנית של ג'אנק.

IMG_2985

גדולות, אייכן? למרות שלא הזלתי דמעה על היעדרה של מב"י מהתערוכה, קצת חבל לי שהם לא היו עם איזו ויינשטפן מיוחדת או תחרות מגניבה. הם מריצים עכשיו תחרות מזיגה של גינס בפאבים ברחבי הארץ ואפשר היה לשלב את הפעילות הזאת בבירס בכל מיני צורות, כמו שיתוף קהל המבקרים או גמר התחרות. בנוסף, איפה סמואל אדמס? בתרדמת חורף? איפה אביר וגולדסטאר בלאק רוסט? שלא כמו מבשלות עצמאיות, לגדולות יש מערך שיווק והפצה מפותח ולכאורה הן לא צריכות את בירס כדי למקסם מכירות, אבל היעדרות מהאירוע ממצב אותן מחוץ לשוק המתפתח. זאת בשעה שבעולם הרחב התאגידים כן מנסים להשתלב בנישת המבשלות הקטנות.

גימיקים ואטרקציות: זה הזכרון הדפוק שלי או שגם בגזרה הזאת היתה קצת רגיעה, יחסית לשנים עברו? לאן נעלם בקבוק המרדסו האנושי שהסתובב בנוקיה בשנים עברו? הצוללן של ג'מס? התמונות הממוגנטות? לפחות האריה של שפירא הפגין נוכחות.

IMG_2989

גימיקים ואטרקציות 2: Touch, הבירה של מבשלת העם ומאיר אדוני. תוית מהממת, ריחות מעניינים של אניס ומרציפן ומטרה ראויה ביותר – תרומה למרכז נא לגעת ביפו – וזהו. איפה הבירה בתמונה? הלתת, הכשות, הגוף, משהו?

רון חולדאי: מעטים הם המקרים בהם אני משתכרת. אין לי כבד מברזל, אני פשוט נוהגת לשתות כמויות קטנות. אבל כשאני משתכרת, מה שקורה בבירס, אני הופכת לסוציאלית ונחמדה ובגדול, להיפוך של דימוי המשתכר האלים. בגדול זה טוב, ביום שלישי הצטערתי על כך, כשרון חולדאי נהנה מפוטו-אופ עם בירות ישראליות ביד אליהו בשעה ש2 ק"מ דרומית להיכל, בשכונת הארגזים, שוב הוצפו הרחובות ושוב פונו בתים.

(פתח תקוה היתה מרוויחה אם ג'רמי מהג'מס היה ראש העיר)

(פתח תקוה היתה מרוויחה אם ג'רמי מהג'מס היה ראש העיר)

Beer Awards: השאירו אותי עם סימן שאלה. אין לי מושג על סמך מה התקבלו ההחלטות להענקת הפרסים, אבל האם באמת הכרחי לתת פרסים לבר הטוב ביותר בראשון לציון או בפתח פאקינג תקוה? אי אפשר לאחד את כל גוש דן? אם אין לפורטר אנד סאנס מתחרים בגזרת מסעדת הבירה, האם יש טעם להעניק בכלל פרס בקטגוריה הזאת? האם הענקת הפרס בפעם השלישית ברציפות לדאנק (אחד הברים האהובים עלי, וזה בכלל לא משנה) ולשטרן 1 ובפעם השניה ברציפות לגלן לא מעידה יותר על סטגנציה בענף מאשר על מצויינות של המקומות המדוברים? קטגוריות שהייתי שמחה לראות בשנה הבאה: הברופאב הטוב בארץ ושוב הענקת מפעל חיים. חוץ מיקיר מערכת בלייזר מתי המקלל יש עוד אנשים שבמשך שנים רבות עושים את החור הזה למקום נסבל יותר לשתיינים וחובבים.

טייבה: חסרו לי באופן אישי.

כל הכבוד: לסטודיו בן עמי, שהרימו תערוכה לעילא ולעילא, למרות התקופה המבאסת שעוברת על הענף. ישר כח על הארגון, על הפקת הלקחים משנים קודמות והכי חשוב, על ערב ממש כיפי. להתראות ב2014.

(רוצים עוד? יש תמונות בעמוד הפייסבוק של הבלוג)

מודעות פרסומת

12 מחשבות על “Beers 2013 הנקודה החמה בעיר בנקודות.

  1. לא ידעתי בכלל על הענקת הפרסים והערותיך נכונות ביותר.
    מצד שני, אני אמשיך ואטען שבירה היא משקה של סטגנציה. חצי ליטר מזה, שיהיה זול ויישאר הרבה בכוס. היעדר ההתרגשות השיווקית בתערוכה מעידה בדיוק על זה.

    בשיחה עם נץ-המדבר הגעתי למסקנה שכמה דברים היו חלמאיים…המבשלות לבטח מקללות את "לקהל המקצועי" בו הכל נמזג בחינם ולך תדע מי ומה, ואני בספק אם התפוקה-השיווקית המתלווה לתערוכה מצדיקה את ההשקעה. עבור המבשלות הקטנות יותר, התערוכה מאפשרת הגעה ישירות לשותה-קצה, כך שלמעשה הקהל המקצועי הוא זה שהיה צריך לשלם והקהל הביתי היה צריך לקבל טעימות כיד המלך, או לפחות לשלם פעם אחת – בין אם בכניסה או בטעימה, אבל לא בשתיהן.

    • בשנים הקודמות היום הראשון של התערוכה הוקדש כולו לקהל המקצועי. 7-8 שעות בהן האולם היה מלא בFREELOADERS בהמוניהם. לצד אנשי הענף והתקשורת היו מלא שהשתכרו חינם בזכות קומבינת כניסה. שינוי הפורמט – פתיחת התערוכה לכולם בשני הימים וההגבלה של שתיית החינם לשלוש השעות הראשונות (שעבור הלא-ברמנים בחבורה משמעותם לקיחת חופש מהעבודה) סייעה לצמצם את חגיגת החינם. המבשלות הביתיות לא מזגו בשעות האלו, היות ועבורם התערוכה אינה מהווה הזדמנות לקשור קשרים עסקיים.
      בעניין הסטגנציה – תזכיר לי מה זה קוקטיילים? משקה של כוסיות, נכון? וקוניאק זה משקה של זקנים. P:

      • לוואי עלי וקוקטיילים וקוניאק היו משקאות סטגנטיביים כמו בירה. שהיה אפשר לשבת בפאב ולשתות קוקטיילים לפי חצי-הליטר ולקבל את האיכות המקבילה לחלק ממה שנמזג שם בתערוכה בכוס של שליש או חצי. אבל אולי אז, קוקטיילים וקוניאק היו גם משקאות פחות מרגשים.

  2. ידוע שתגובה זו לא הכי הוגנת כי אני מסנגר על עצמי, אבל פרסים למקומות שמקדמים בירה זה עוזר למודעות וגם מפרגן בפרסום למקומות שנאבקים קצת על אידאולוגיה של בירה טובה להמונים.
    בפעם הראשונה שקיבלנו את הפרס היינו הבר הראשון בירושלים שהציג ליינאפ של מעל 3 ברזים של בירות בוטיק ישראליות, בירות מיוחדות וכו'. זה אחרי בנייה של מערכת מזיגה שלנו ובלי להסתמך על החברות. בנוסף בברזים התנתקנו לגמרי מהחברות הגדולות. דבר שמביא לי אישית הרבה כאב ראש וקושי … אבל זה עניין של עיקרון, אז קצת פירגון ופרסום בתמורה עוזר (בהתחשב שעדיין רוב האנשים שותים (גם שוטים) גולדסטאר (ולא שזו לא בירה לא טובה, אבל בבר הייתי רוצה לשתות משהו קצת יותר מעניין) ועל גולדסטאר וטובורג ושאר המסחריות מרוויחים הרבה יותר, משמעותית בין אם זה בכסף בין אם זה בזמן השקעה הרבה יותר ארוך בלקוח להסביר על בירות מיוחדות, להוציא טעימות וכו'.

    בנוסף לזה, ושוב אני אומר את זה נטו כמעיד על עיסתו: בשנה הזאת עשיתי מסע בין מבשלות בוטיק בארץ, זה עלה ככתבות שאחריו היה מצידנו קמפיין גדול של בירות בוטיק ישראליות (שוב הרבה פחות רווחי ממוצר מיינסטרים) במחירים די נמוכים כדי לקדם את המוצר והתודעה ויותר מכל "העברנו" אנשים צד לבירות בוטיק. וכאילו שזה לא מספיק גם הפכנו לבר הראשון בירושלים ובין הבודדים בארץ שהוא לא ברו פאב ומגיש בירה משלו, ואני לא מדבר על בירה שמבשלים בשבילו או כל דבר אחר אלא כבר שלקח יוזמה, קנה ציוד, פיתח מתכון והתחיל להגיש בירה משלו, רק בבר, לא כמבשלה.

    אז כן, כיף לקבל פירגון כזה. מסכים אתכם לגמרי שזה קצת מוגזם שכל מי שיש לו יותר מ-10 ברזים ושחלקם הגדול עדיין במחוברים למיינסטרים (חוץ משטרן, פורטר) שמקבלים את ההכרה והפרגון וזה קצת מוריד

    • שלום לגלן ותודה על התגובה.
      ראשית אציין שבעוונותינו הרבים ולמרות הרצון והתכנונים, טרם ביקרנו אצלכם. לצערי (ולשמחתי) אתם היוצאים מן הכלל, שכן ברוב המקומות הזוכים ישבנו ושתינו, כולל במיה בר ז"ל.
      עם זאת, אחדד שהביקורת איננה על המקומות הזוכים. היא גם איננה על מהות הפרס. הביקורת נוסבות סביב החלוקה הקטגורית (פורטר כשחקנית יחידה בקטגוריה) והגיאוגרפית והבחירה באותם מקומות פעם שניה ושלישית ברציפות איננה ביקורת עליהם, חלילה (כאמור, את הדאנק אנחנו אוהבים ואצלכם לא ישבנו), אלא תהיה, האם הפרס, מעבר לפרגון לזוכים, איננו מעיד פשוט על סטגנציה בענף.

  3. נכון שיש סטגנציה אבל אולי מהמודעות ומהדחף של התערוכות הטובות, החובבים, הבשלנים, הכותבים וכל אחד אחר שהחיבה לבירה טובה, טרייה ומיוחדת בוערת בו יכול להביא את השינוי: כל אחד יעשה את חלקו אם זה בבישול, בחינוך, במחירה והבלוגרים והכתבים יפרסמו הרבה ויפרגנו אולי המידע יגיע לרבים ואולי מקומות אחרים יתחילו לקנא ולרצות גם ולאט לאט אנשים יתעוררו.
    אני יודע מאצלי שאנשים מתמכרים לטעם של בירה טובה ואמיתית, וכל כמה זמן ניגש לקוח שאומר שמאז שהוא התרגל לבירה טובה לא יכול לחזור אחורה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s