פרוייקט הגולדסטאר – בירה מעוננת ליום בהיר

גולדסטאר unfiltered

הזמן: חמישי בערב, אחרי העבודה
המקום: מסעדת Deca, השכנים של הדאנסינג קאמל
השותים: החשאי, אנוכי ועוד אנשים
הנשתה: Goldstar Unfiltered בהופעת בכורה

פרוייקט הגולדסטאר קיבל תפנית חדה ומעניינת. כידוע לקוראים הקבועים של בלוג, בין טעימת בירות אמריקאיות כשותיות, סקוטיות מעושנות ובירות גרועות מאל סלבדור בחללים סגורים, במנות קטנות כדי שהבקבוק יספיק לכל הטועמים, אנחנו נוהגים ונהנים לשתות  גולדסטאר בפאבים נידחים ובחמארות עם שולחנות מוכתמים בטבעות בירה דביקות, בקרבת שתיינים קבועים שלמרות רושם ראשוני עוין מפנים מקום לזרים. אנחנו נהנים שהבירה נמזגת טריה-טריה, לאט-לאט, צלולה וריחנית, לעזוב לרגע את מחברת הטעימות ואת הסטטיסטיקות שכרוכות בניהול הבלוג המקביל ופשוט ליהנות מבירה מוכרת. ולמי שלא מכיר: הקלידו גולדסטאר בחלונית החיפוש שבצד שמאל של המסך.

כשהוזמנו למסיבת עיתונאים/ אירוע יח"צ להשקת "גולדסטאר חדשה", דברים התחברו: בקבוקים מסומנים שאורן ביקש שנדרג את תכולתם רגע לפני טעימת ה-Vertical Epic (כנסו כנסו לדוגמא מאלפת של שיווק בירה) והופעה רגעית ותמוהה בתפריט של בר תל אביבי, שתועדה במצלמתו של דרור. אכן, הגולדסטאר הלא-מסוננת, אותה תכננו לשתות ביום הולדתי הקודם (אך במקומה נהנינו מהייניקן לא מפוסטרת) יוצאת מגבולות פס הייצור והמרתף של מרכז המבקרים ועומדת להגיע לנקודות מזיגה ולחנויות מובחרות ממש בימים הקרובים תחת השם גולדסטאר Unfiltered. נחום, מנהל ההדרכה של טמפו, טועם גולדסטאר לא מסוננת על בסיס יומיומי וקיווה שהבירה בגירסתה הגולמית-יותר, תשווק באופן מסחרי. בשנים האחרונות השוק הבשיל ונפתח לטעמי בירה מורכבים יותר מאלו של הלאגרים הבהירים, הן בזכות מבשלות הבוטיק המקומיות והן בזכות עבודה של היבואנים. מבחני טעימה עיוורת שמכון סקרים ערך בקרב קבוצת גברים בגילאי 25-35* הראו כי הלא-מסוננת היתה המועדפת על ידי הנסיינים.

Good Head

Good Head

אז מה היה לנו? קודם כל בירה יפהפיה שנמזגה מחבית: מעורפלת, בצבע ענבר-זהוב עמום, עם ראש קצף לבן ועבה שירד לאט והשאיר "תחרה" לבנה ומקסימה על דפנות הכוס. לא מסוגלת לזכור מתי בפעם האחרונה נמזגה לנו בירה כל כך יפה. הרחנו לתת, קרמל ומעט בננה – ברחרוח עיוור אפשר אולי לטעות ולחשוב שמדובר בבירת חיטה. הטעם? מריר ושמרי ואז מופיעה מעין מתיקות ביסקוויטית, נעימה, כמו פתי-בר. הגוף, כצפוי, מלא יותר מזה של הגולדסטאר הרגילה, הגיזוז רך יותר. בטעימה שהזכרנו לעיל היה קונצנזוס בין השותים – כל אחד מהם עם קילומטראז' טעימות מכובד ביותר – שגולדסטאר הרגילה טעימה יותר. הבירה שהוטעמה בהשקה כבר היתה מוצלחת יותר מהגולדסטאר המסוננת, כמו שצריך.

לשולחן הוגשו גם בקבוקים. פתחנו בקבוק, מזגנו והשווינו לחבית. המראה דומה רק פחות יפה, בלי ראש הקצף המושי-מושלם והטעם עדין יותר. הבקבוקים נחמדים מאוד והתווית יפה ומעוצבת כמו שמבשלות גדולות שמשחקות בסדרות מיוחדות מעצבות תוויות, אבל עד כמה שהבקבוקים נחמדים גולדסטאר זה משקה של חוץ – של פאבים ומוזגים שיודעים את מלאכתם, מתחזקים את הברזים ולא "מיישנים" חביות מותחלות בשמש הקופחת.

יפה להם!

יפה להם!

אחסוך לכם את הצורך בכתיבת תגובות ואומר שאין לי מושג איפה הולכים למזוג או למכור את הבירה. בקומוניקט כתוב ש"גולדסטאר Unfiltered תושק תחילה במהדורה מיוחדת בחנויות האלכוהול הנבחרות, ובחבית מזיגה בברים ובפאבים נבחרים בהם מבלה הקהל הנאמן של גולדסטאר, ובהמשך תושק ברשתות השיווק לצד גולדסטאר המקורית." אתם מוזמנים לעדכן כשאתם רואים אותה. המחיר המומלץ לצרכן (לבקבוק) הוא 7.99 ש"ח, מעט יותר מגולדסטאר 330 מ"ל רגילה, כך אמרו במסיבת העיתונאים,

(*יום האישה שמח, בננות! מרימה לכבודנו איזו בירת פטל ורדרדה בת 3%, בלאט)

מודעות פרסומת

7 מחשבות על “פרוייקט הגולדסטאר – בירה מעוננת ליום בהיר

  1. נשמע מעניין מאוד. לא שמעתי על היוזמה הזו של גולדסטאר, כנראה שעוד יש לי דרך לעשות כדי להכנס יותר לעולם הבירה 🙂
    מחכה להתנסות בבירה הזו בעצמי ולהשיג את הבקבוק לאוסף שלי

  2. פינגבק: ספר מותגי הבירה Strikes Back | קוראים ושותים - בלוג בירה

  3. חייב לציין שיצאתי מבולבל.

    מקריאת הפיסקה הזאת:
    "אז מה היה לנו? קודם כל בירה יפהפיה שנמזגה מחבית: מעורפלת, בצבע ענבר-זהוב עמום, עם ראש קצף לבן ועבה שירד לאט והשאיר "תחרה" לבנה ומקסימה על דפנות הכוס. לא מסוגלת לזכור מתי בפעם האחרונה נמזגה לנו בירה כל כך יפה. הרחנו לתת, קרמל ומעט בננה – ברחרוח עיוור אפשר אולי לטעות ולחשוב שמדובר בבירת חיטה. הטעם? מריר ושמרי ואז מופיעה מעין מתיקות ביסקוויטית, נעימה, כמו פתי-בר. הגוף, כצפוי, מלא יותר מזה של הגולדסטאר הרגילה, הגיזוז רך יותר. בטעימה שהזכרנו לעיל היה קונצנזוס בין השותים – כל אחד מהם עם קילומטראז' טעימות מכובד ביותר – שגולדסטאר הרגילה טעימה יותר. הבירה שהוטעמה בהשקה כבר היתה מוצלחת יותר מהגולדסטאר המסוננת, כמו שצריך."

    הבירה שהגישו לכם, אשר תארת אותה בתחילת הפיסקה, זאת המסוננת? או הרגילה?

    כמו כן, הסיכום גם לא הובן לי, הלא מסוננת יותר טובה או פחות טובה מהרגילה?

    • הבירה שהוגשה לנו בהשקה של הגולדסטאר הלא מסוננת היא כמובן הגולדסטאר הלא מסוננת.
      "בטעימה שהזכרנו לעיל" – טעימת Vertical Epic (ר' כמה שורות למעלה, בפיסקה השניה). קיבלנו לטעום גירסא קודמת של הגולדסטאר אנפילטרד שהיתה פחות טובה מהגולדסטאר הרגילה, אבל זאת לא הגירסה הסופית של האנפילטרד.

      מה יותר טעים לדעתי? מבקבוק – האנפילטרד. מחבית – בהשקה היא היתה מצוינת, אבל לא יצא לי לשתות אותה שוב מהחבית. כשהיא טריה והברז מתוחזק, גולדסטאר רגילה מהחבית היא תענוג גדול.

  4. יש מקומות בהם אפשר לטעום גולדסטאר טריה ומברז מתוחזק? כי אם היא באמת כזאת טובה, כמו שאת מתארת, לא שתיתי גולדסטאר נורמלית בחיי :/

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s