דברים שלמדתי בהשקה של ויינשטפן מבקבוק

הזמן: מיטווך
המקום: מסיבת עיתונאים לרגל השקת ויינשטפן חיטה בבקבוקים, פלורנטין
המשקים: הר פרנק הרברט פייפר, הברומייסטר הראשי של המבשלה, מר הראל חייקין, מנכ"ל קרלסברג ישראל והר אנדריאס מיכאליס, שגריר בונדסרפובליק דויטשלנד באה"ק
הנשתים: בקבוקים לרוב של ויינשטפן. החיטה המדוברת, הלס גרעינית ומשובבת נפש, קריסטל וייצן קצת אנמית, הויטוס והדונקל המצויינות וקורביניאן – דופלבוק מעיף.

seit 1040

seit 1040

  • איך אתם מתחילים את יום העבודה? בבדיקת מיילים? בפינת הקפה? בבליעת ציפרלקס? הר פייפר מתחיל את יומו בשעה 6:30 בבוקר, בלגימת בירה. משלמים לו כדי לשתות ולאשר את הביקבוק, לתשומת לב עיתונאי בשקל של אתר אינטרנט זניח, שהוטל עליו להעלות טור על העבודות המגניבות בעולם. עם כל הכבוד למהנדסים, עדיין לא הומצא הרובוט שיכול להתחרות ביכולותיה של הלשון האנושית.
Prost!

Prost!

  • ישראל היא המקום הראשון בעולם בצריכת ויינשטפן לנפש. זה נתון נהדר לויינשטפן ולמב"י, היבואנים, אבל לפני שנעוף על עצמנו כדאי לזכור שצריכת הבירה לנפש בישראל קרובה יותר, הרבה יותר, לזאת של סעודיה מאשר לזאת של בוואריה.
  • צפון איטליה, לעומת זאת, היא הצרכנית הגדולה של ויינשטפן – אבסולוטית. אבל אולי ארה"ב תעקוף אותה השנה.
  • חוץ מהיותה המבשלה העתיקה בעולם, ויינשטפן היא גם בית העסק הותיק ביותר באירופה. אם כבר שחקתם עד דק את הסיפור על המצאת הבירה במספוטמיה או במצרים בכל שיחות הסלון האפשריות, הנה פרט טריוויה חדש.
  • נזירים שמבשלים בירה זה כל כך המאה ה-18! המנזר שבו הכל התחיל נסגר בשנת 1803. מלך בוואריה תפס את השליט על המבשלה ב-1812 וב-1919, אחרי מלחמת העולם הראשונה ובתקופת כינון רפובליקת ויימאר המבשלה הולאמה.
  • לא דיברו על 1933-1945. מעניין אם קרה משהו מעניין במבשלה בין השנים האלו. מצד שני, גם לא דיברו על 1620-1666.
  • ב-1945, כשהאמריקאים דאגו לאפס את הגרמנים, הבעלות על המבשלה התחלקה בין צבא ארה"ב, שצרך את הבירה שיוצרה במבשלה לממשלת בוואריה.
  • החיטה הבווארית, זאת שנמזגת כאן בפאבים ועכשיו מגיעה גם בבקבוקים (330 מ"ל בייבוא הרשמי, בקבוקים של 500 מ"ל בייבוא מקביל בחנויות משקאות), מהווה 78% מסך כל התוצרת של המבשלה.
  • בתוך ה-22% הנותרים נמצאים גם הויטוס והדונקל, שמדי פעם נמזגות כאן במהדורה מיוחדת. לדברי מר חייקין,  כרגע הויטוס נמזגת בכ-65 נקודות ברחבי הארץ. חפשו את שתיהן. הבקבוקים שחלקנו אתמול היו מצויינים, אבל הן נמזגות מעולה. למתקשים לאתרן בפאבים, בשנה שעברה הן נמזגו במתחם של מב"י ביריד טעם העיר. אולי גם השנה?
  • בשנת 2013 הם צופים לבשל 330 אלף הקטליטר של בירה. המבשלה בצמיחה מתמדת, במגמות כניסה לשווקים חדשים, עם הפניה של 55% מהתוצרת לייצוא.
  • בירת החיטה המעוננת צברה פופולאריות בשנות ה-70, קצת אחרי ימי הזוהר של הבאדר מיינהוף, קצת לפני נינה האגן. הבירה הפופולארית הקודמת של המבשלה היתה קריסטל וייצן, בירת חיטה מסוננת. פעם הקריסטל וייצן נקראה שמפיין וויט, אבל אז בשנות ה-70 הצרפתים עשו שריר. במקום להכנס באמ-אמא של אלזס-לורן, השם של הבירה שונה. על אף הדעיכה בפופולאריות של הקריסטל, היא עדיין נמכרת בשווקים מצומצמים.
בקרוב אצלכם במקרר

בקרוב אצלכם במקרר

  • טריוויה לבירגיקס: בעוד שהאמריקאים מתעסקים בפיתוח זני כשות, בויינשטפן מתמקדים בוריאציות של שמרים, במטרה להרחיב את האפשרויות בתווך האפשרי במסגרת חוק הטוהר הבווארי, שנכנס לתוקף בשנה 1516.
  • עוד טריוויה לבירגיקס: Infinium. שת"פ בין סמואל אדמס לויינשטפן שהניב בירה בסגנון בלגי בת 10.5%. החיטה הרגילה טעימה יותר.
  • למה חיכו כל כך הרבה זמן להביא ויינשטפן בבקבוקים לישראל? במב"י חיכו שהמותג יבשיל ושתיווצר דרישה למוצר, שהוא לא זול לצריכה ביתית, לעומת לאגרים מקומיים או מיובאים.
  • לא נכתבה כאן אף מילה על הטכם של הויינשטפן בבקבוק. האמת, היא די דומה לבירה מהחבית ולא כתבתי רשמי טעימה, כי זאת בירה שהחך שלי מכיר כל כך טוב (ומוקיר!), שלא טרחתי.
  • אז מה היה לנו כאן? מבשלה עתיקת יומין, חוקי בישול נוקשים, פיתוחים מדעיים וצמיחה עסקית. וכל זה בלי להשתמש בתמונות סטוק זולות של כוסיות על התוויות ובפרסומים! היתכן שבירה טובה ומותג חזק מספיקים?
    לא, באמת, איך?

    לא, באמת, איך?

    תודוש ליח"צ על האירוח והבידוח. היה טעים.

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “דברים שלמדתי בהשקה של ויינשטפן מבקבוק

  1. פינגבק: דון חריטון | קוראים ושותים עם ספר מותגי הבירה בישראל

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s