מסיבירה בפארק

4BM_logo

הזמן: יום שישי הראשון של חודש מאי
המקום: פארק הירקון, החורשה ליד המימדיון
השותים: החשאי, אני וכמה עשרות מבשלים ביתיים
הנשתה: מכל הבא ליד

"נראה שהאירוע המבורך הזה הופך למס[ו]רת. נקווה שבעתיד הוא ישמור על צביונו הקסום ולא יתמסחר." (אורן אבראשי על מסיבת הברופארטי השניה, מאי 2011)

כך נראה. מסיבת הבישול הרביעית של פורום המבשלים הביתיים חובבי ציון התקיימה כרגיל – ארבע פעמים זה כבר רגיל, כן? – ביום שישי הראשון של חודש מאי, יום לפני ה-Big Brew Party, מסיבות הבישול שנערכות בארצות הברית ביום שבת הראשון של חודש מאי. מבשלים ביתיים, חדשים וותיקים, מתאגדים לקבוצות ונפגשים לבשל בצוותא, בשטח. מי שבא מביא בירות, ביתיות או בוטיקיות מחו"ל לחלוק עם המבקרים. מהצד הלא-מבשל, זה כל הסיפור, בערך. גם מסורת מתגלגלת ומשתנה עם השנים ואחרי 3 שנים בחצר המשק בקיבוץ גן שמואל מיקום המסיבה הועתק השנה לחורשה במזרח פארק הירקון, ליד המימדיון שעדיין סגור באביב. היתרון לכולם: הצל, הפרטיות ושולחנות הפיקניק. היתרון למארגנים: פחות לוגיסטיקה מול אנשי הקיבוץ. החיסרון למשתתפים: אין חיבור לחשמל ונדרשה התארגנות לבישול על גז. החיסרון לחשאי ולי: המרחק. לו האירוע היה מתקיים בפינה הדרום-מערבית של גשר הירקון בפארק, לא היינו צריכים לנסוע 8 דקות באוטובוס!

כשקיבלתי את הודעת הפייסבוק על האירוע, האצבעות התחילו לדגדג לי. אולי הגיע הזמן לבשל? ההזדמנות מצוינת – גם הרבה אנשים מוכשרים ומנוסים מסביב וגם מחוץ למטבח הקטן והצפוף בבית. התחלתי לעבור על שמות ולחפש מנטור. החשאי דחק בי לפנות ליואב ממבשלת פיסטה, מהנדס כימיה במקצועו ומתודי מאוד בהתנהלותו, תכונה שהחשאי קיווה תאזן את הפרעת הקשב. רגע לפני שפניתי אליו פתחתי את היומן ולחרדתי גיליתי שנקבעה הדרכה באוניברסיטה לאותו בוקר. דאוס אקס מכינה? אולי. הצעדים הראשונים שלי בעולם הבישול נדחו שוב לזמן לא ידוע (לבעלי הזיכרון, זה לא נחשב).

בגלל ההדרכה בקורס הארור מכולם נכון לנקודה זו, הגענו לחורשה אחרי השעה אחת. הרבה קבוצות כבר התקפלו, רוב הבירות אזלו, אבל בבריכת הקרח עדיין צפו כמה בקבוקים להנאת המבקרים והמבשלים.

הבקבוקים והפקקים פונו בסיום האירוע והשטח נוקה.

הבקבוקים והפקקים פונו בסיום האירוע והשטח נוקה.

כשהגענו הסתובבו במתחם כמה עשרות אנשים – מבשלים ביתיים ותיקים וחדשים, משפחות, וגם כאלה שעשו הסבה ועובדים בענף, הן כבעלי מבשלות והן כפועלים. חלקם באו כדי לומר שלום ולהסתובב, חלקם הפשילו שרוולים ובישלו ביום החופשי, בלי להטריד את עצמם בפוטנציאל מסחרי, בפחת או בזוטות כדוגמת מס הקניה.

אריאל ממבשלת העם עם קוביית סלק חמימה ומאלטית, מבישול האייריש רד של יואב מפיסטה ושל___

אריאל ממבשלת העם עם קוביית סלק חמימה ומאלטית, מבישול האייריש רד של יואב מפיסטה, מתי מהבשורה, בועז ואמיר

מה שנחמד בברו-פארטי זה חוסר הרשמיות והיותו, בסופו של דבר, חגיגה של תחביב, דבר שמאפשר לכל הנוגעים בדבר פשוט ליהנות מהעשיה ולחלוק ידע. החשאי ואני השארנו את העטים והמחברת בבית, כי זה לא המקום לבקר או לחילופין, לסמן את הדבר הבא. גם כמעט ולא צילמנו, אבל כן תפסנו את התמונה הזאת, של כשות ביתית:

pretty!

pretty!

תודה לכל מי שחלק איתנו בקבוקים ולכל מי שהיה נחמד. תודה לחובבי ציון על הארגון. להתראות בשנה הבאה (עם שקית לתת מעושנת ופלפלים חריפים?)

4BM_Tshirt1

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s