הופ הופ דובל טריפל הופ

 

בשבירה חדה ימינה מהנושא שהנחה אותנו ברשומות האחרונות,אנחנו חוזרים לחפור על בירה שבחנויות מפוקפקות שלא באמת מבינות משהו בבירה (אבל בטח מבינות דבר או שניים במכירות) מתוייגת קרוב לודאי כ"פרמיום".

אכן, זה הזמן הזה בשנה שתשלובת דובל מורטגט משווקת לקהל המעריצים את הדובל טריפל הופ. עברה שנה מאז שהגיעה לישראל הטריפל הופ הקודמת, אז בקצרה: קחו דובל רגילה, שמבושלת עם כשות מסוגים סיריאן גולדינג ועם זאץ, הוסיפו לה זן כשות נוסף, העבירו אותה תהליך dry hopping שמוסיף ארומה ומרירות, הקפיצו את אחוז האלכוהול במעט, בקבקו מספר מצומצם יחסית של התוצרת, הפיצו ברחבי העולם והרי לכם Duvel Tripel Hop. למה זה טוב? אם אתם לא מבינים למה זה טוב, אני לא מבינה איך הגעתם לבלוג הזה. חובבי בירה אוהבים חריגות, פרשנויות וחידושים ודובל השכילה לייצר בסיס אוהדים רחב, שצמא לכל חידוש שמגיע מהמבשלה. הבירה שווקה לראשונה בשנת 2007. עד 2011 זן הכשות שהתווסף לה היה אמרילו, אבל החל משנה שעברה דובל התחילו לשנות את הכשות השלישית. בשנה שעברה שמו לנו סיטרה, זן אמריקאי כמו האמרילו. השנה התוספת השלישית הינה סוראצ'י אייס, כשות יפנית שכוכבה דרך בשנים האחרונות.

דובל טריפל הופ יוצא באביב. בשנים הקודמות נורמן פרימיום, היבואנית, שיווקה אותה בבקבוקי 750 מ"ל שתומחרו מהצד של הביוקר. השנה, לא ברור אם בתיאום עם הגזירות שניחתו עלינו, הבירה מגיעה בבקבוקי 330 מ"ל, שלדברי פופו עלון, סמנכ"ל השיווק של נורמן (שגם נתנה לנו בקבוק, להלן גילוי נאות), יוצאת יחסית ואבסולוטית זולה יותר מהבקבוקים הגדולים. הבקבוק עולה שקל-שניים יותר מדובל רגיל, שגם ככה אינה נמנית על בירות מזן ה-3 ב-10, אפילו לא כשמדובר באירו, אבל זה כבר ידוע לכולנו ומי שזה לא בא לו בטוב מוזמן לדפדף אחורה להמלצה על זלאטי בזנט, שזאת בירה טובה וזולה.

בכל מקרה, אנחנו בענייני דובל טריפל הופ סוראצ'י אייס, שאותה מזגנו ממש עכשיו, ביחד עם כל 9.5 אחוזי האלכוהול שבה. כמו כל בירה של דובל, היא נמזגת נהדר: זהובה-ענברית, צלולה על גבול העכירות, עם ראש לבן וגדול והמערבולת הזאת שנגרמת על ידי האות D שחרוטה בתחתית הכוס הממותגת. ניסיתי לצלם את זה, אבל לא ממש הצלחתי.

???????????????????????????????

אם תתאמצו, אולי תצליחו לראות את המערבולת באמצע הגביע.

באף אפשר להריח בננה, אבל לא כזאת של בירת חיטה, הרבה שמרים ותיבול. זאת בירה מרירה, שמרית, בטעם אפשר לחוש בגרידת לימון. החשאי אומר שביחס לטריפל הופים הקודמות, זאת דומה יותר לדובל המקורית, אבל לא ערכנו טעימה השוואתית והוא נסמך על זכרונו החד בדרך כלל. עם זאת, אני שמרתי רשמי טעימה מהטריפל הופ של 2012, ולמדתי שהקודמת היתה אורנית וירוקה בריח ומרירה וטיפה חמצמצה בטעם. בנוסף, השנה הרגשנו את האלכוהול יותר מבפעמים קודמות.הגוף של הסוראצ'י אייס מלא והסיומת שלו בצקית למדי.

???????????????????????????????

זאת בירה טובה ומעניינת. בקבוק ה330 מ"ל בא בטוב, כי היא ממלאת מאוד. הקיבולת שלי ירדה בחודשים האחרונים ולא הייתי מצליחה לגמור את הבקבוק לבד גם ככה; בשביל לצלוח בקבוק 750 מ"ל היינו צריכים לארגן ארוחה משפחתית והסבירות שזה יקרה נמוכה מהסיכוי שאשתתף בתחרות ידוי פטיש במכביה הקרובה. חפשו אותה בחנויות, כי זאת מהדורה מוגבלת, או שתחכו שנה לטריפל הופ הבאה. אולי עד אז יהיה שלום, הלוביסטים של רפאל יעשו הסבה לחקלאות אורגנית והמס על הבירה יבוטל.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s