Man is the Buster

busters03

הזמן: חמישי בערב, רגע לפני סופ"ש שכולו משחקי הכס וטיולים בארץ  סיכומי מאמרים לקראת המבחן
המקום: סיידריית Buster's באזור התעשייה נחם, בואכה בית שמש, ליד מבשלת שפירא (והכורדי הגרעיני)
השותים: החשאי, אני (בקטנה) ושאר החוגגים את פתיחת הסיידריה
הנשתים: Buster's 48 ו-Buster's 67

זאת אשליה או שבאמת ענף הבירה בישראל מתעורר/ מתאושש אחרי שנה של גזירות, מיסוי עוין וחקיקה מטומטמת? האם באמת נוצר עוד ביקוש או שיזמים קטנים מחליטים לצלול לאגם הצפוף ממילא למרות הסיכונים? אשאיר את השאלות פתוחות. ידידי ועמיתי אורן אבראשי בטח ישיב עליהן מתישהו. בינתיים בשטח, מבשלת מוסקו, שהציגה לראשונה בתערוכת בירס 2013 ושהיתה המציגה החדשה היחידה בתערוכה, סוף סוף קיבלה רשיון, סיטונאות בנימינה השיקה בירה (הדיקטטור, ברשומה הקודמת), ושחקנים ותיקים יותר בענף מוציאים בירות חדשות, עליהן נכתוב בקרוב, בהנחה שיהיה זמן. בתוך כל התזוזות הקטנות והמשמחות לכשעצמן, פתיחת הסיידריה של משפחת נילסן בולטת במיוחד.

אחרי שנים של בישול ביתי והשתתפות בפסטיבלי בירה עם תוצרים נהדרים, החליטו אנשי מבשלת Isra-Ale שממוקמת במבשרת ציון, להתמקד בשיכר תפוחים. הם שינו את השם לBuster's Apple Cider והופעת הבכורה התקיימה בתערוכת בירס 2012 שלאחריה לא זכינו לשתות את הIPA הנהדרת שלהם.

מה הסיפור של סיידר? אה, זה פשוט: סיידר זה בן דוד של בירה. תהליך ההכנה דומה, מקומות ההגשה זהים, חומרי הגלם ברובם דומים (מים, נו), אבל עם גרעין שונה – רכז תפוחים. נדמה כי יש ביקוש למוצר הזה. בשנים האחרונות צצו מספר סיידריות בארץ וגם הייבוא עלה; במסיבת העיתונאים לקראת תערוכת בירס השנה הטעימו מספר בקבוקים של ווסטונ'ס שנורמן פרמיום משווקים. למה סיידר? זהו משקה עם אחוזי אלכוהול נמוכים יחסית, חמצמץ או מתוק – טעמים נגישים יותר מבירה בדרך כלל – מרווה ומרענן. מתאים לאקלים החם של ישראל וחשוב מכך – מי שחי את חייו לפי טקסט שנכתב לפני אלפי שנים יכול לצרוך אותו כל השנה; הוא לא מכיל דגנים. במדינת ישראל זה שיקול שקשה להתעלם ממנו. כשדני נילסן ובנו מתיו החליטו לעבור לייצור מסחרי.

אתמול אחרי העבודה שמנו פעמינו לאזור התעשיה שממוקם מזרחית לבית שמש, כדי להשתתף בחנוכת המפעל, שבאמת שוכן באותו בלוק בו נמצאת מבשלת שפירא (זה יהיה מאוד עצוב אם שני העסקים לא יקיימו מסיבות קיץ משותפות על רחבת הבטון – את המאנצ'יז יספק הכורדי הגרעיני, כמובן!). ביקרנו בהרבה אירועי בירה במהלך השנים – פסטיבלים, תערוכות, מסיבות ואירועים סגורים, וחנוכת הסיידריה היתה הדבר הכי רחוק מאירועי הבירה בהם נכחנו עד היום, עקב העובדה הפשוטה שנוכחות אנשי הבירה היתה שולית. מי כן בלט? הקהילה: משפחות עם ילדים, חילונים ודתיים עם כיפות וכיסויי ראש בגדלים שונים, עולים חדשים ותושבי האזור, ירושלים-בית שמש-מודיעין ומה שמסביב. מוזיקת קאנטרי ופולק בקעה ממערכת הסטריאו הביתית, תירס נצלה על האש ואבטיחים נפרסו וברזי המזיגה ניצבו לשימוש חופשי. במחשבה שניה, טוב שקהל הפסטיבלים לא הגיע לפתיחה (אגב, ישרא-אייל הם היצרנים הישראלים היחידים שמוכרים את תוצרתם גם בחביות.)

הגענו לברזי המזיגה אז בואו נדבר על באסטר. כמיטב מסורת מבשלות הבוטיק האמריקאיות*, ליין הסיידרים נקרא על שם הכלב המשפחתי, שתמונתו כיכבה במסיבה.

בתמונה: באסטר וחברים

בתמונה: באסטר וחברים

לסיידריה שני תוצרים כיום: Buster's 48 וBuster's 67. הקונוטציות הפוליטיות צצות אוטומטית, אבל כשמכניסים נקודה עשרונית בין שתי הספרות בכל שם מתקבלים אחוזי האלכוהול של הסיידר. ה-48 וה-67 נוצרים מאותו רכז תפוחים שמכינים במיוחד עבור הסיידריה והשינוי הוא בתסיסה. ה-48 הוא סיידר מתקתק עם ניחוחות של תפוחים, סוכר וחומץ. הארומה של ה67, סיידר יבש, חמוצה יותר. שני הסוגים מעוננים ועם גוף מלא. ל-48 טעם מתוק, ה-67 חמצמץ ובשניהם יש רמיזות של דגנים ואולי אפילו ביסקוויט, למרות ששוב, בסיידר אין לתת (האם הוא גם כשר לנמנעים מגלוטן? לא ביררתי). מי משניהם יפה יותר? כשמפרקים את המשקה לגורמים – ארומה, טעם וסיומת – ה-67 טובה יותר, אבל השלם הלא גדול מסכום חלקיו ודווקא מה-48 המתקתקה והנגישה נהניתי יותר.

באסטר'ס סיידר נמכר ונמזג באזור ירושלים וכמובן בביר מרקט בתל אביב. אבל עם פתיחת הסיידריה והגדלת נפח הייצור בקרוב בטח נוכל למצוא אותם במקומות נוספים בארץ.

ועוד לא כתבתי כלום על המיתוג הממש, ממש מתוק שלהם, אז הנה. תפוח. סרט. ארגזי עץ. בא לי ארגז כזה בבית.

ועוד לא כתבתי כלום על המיתוג הממש, ממש מתוק שלהם, אז הנה. תפוח. סרט. ארגזי עץ. בא לי ארגז כזה בבית.

*בקרו בבלוג השני שלנו, The Beer Gatherer. בראש הדף הראשי מצד ימין יש חלונית חיפוש. הקלידו dog ותבינו.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s