עם הצדיקות שלי, שותה בירות במירון!!!!!!11

הזמן: שלישי בערב, בטעימה עם חבורת רייטביר
המקום: אי-שם מעבר לאילון
השותים: כאמור, חבורת רייטביר
הנשתים: כץ חיטה וכץ אדומה

אחרי 3 שנים טובות בחברת תרופות יצאתי עמוסת עטים, פנקסים וספלים לדרך חדשה ולגמרי שונה,עליה עוד בטח יסופר פה בעתיד. אחד מחלקי הפאזל בן 1000 החתיכות שמרכיב את התפקיד החדש הוא יציאה לשטח וכך, ביום שני האחרון עטיתי על עצמי חולצה עם שרוולים מכסי מרפק, ולבושה כבת מלך עליתי ירושלימה לבקר בתי מסחר בפאתי מאה שערים. במדפים של אחד מבתי המסחר המדוברים מצאתי את זה:

וועס דה פאק איז דאס?

וועס דה פאק איז דאס?

עכשיו, אחרי למעלה משנתיים של כתיבת בלוג בירה נדיר שמשהו בענף המקומי חומק מהרדאר שלי. חיש מהר העליתי את התמונה לקבוצת בירגיקס בפייסבוק שאני חברה בה. חוץ מדרור אף אחד מהקבוצה – מבשלים וטועמים רציניים – לא שמע על מבשלת כץ. דרור ראה את הבקבוקים בשוק מחנה יהודה אבל לא קנה. אני כן.

מה אנחנו יודעים על מבשלת כץ? די כלום. אין קשר ליקב כץ ממסילת ציון. גם אין ברקוד או כתובת או טלפון ליצירת קשר. כן יש כשרות למהדרין וסמל של ברכת כהנים וגם קרדיט לאורחן כץ במירון, שחיפוש בגוגל העלה קישורים לאתר של 144, תחת הקטגוריות יקבים וצימרים לציבור הדתי. לא ממש עוזר. טעמנו את הבירות זו אחר זו ולהלן הרשמים.

זה מה שכץ אומרים על בירת החיטה שלהם:

katz_wheat02

בירה ישראלית עשויה היטב
ניחוח גלילי משובח בירת חיטה
מתוקה קלה, מעוננת
ארומה פרחונית ונעימה

פשוט שירה. בפועל? מה זה ניחוח גלילי? במצבור הזכרונות שלי, ניחוח גלילי זאת הרפת של קיבוץ להבות הבשן. לבירה הזאת יש ריחות של בננה בשלה מאוד – אולי כזאת שנשארה על אדמת המטע בקיבוץ ראש הנקרה? – ומלפפון חמוץ. בית השיטה זה בגלבוע אז ניחוחות גליליים אין כאן. הטעם מתקתק וחמצמץ כאחד, היא מאוד מגוזזת וגופה בינוני.

כך היא נראית:

אכן מעוננת

אכן מעוננת

הבירה השניה היא כץ אדמונית, שמוגדרת כך:

בירת לאגר ישראלית עשויה היטב בניחוח גלילי משובח, כרמלית, קלה לשתיה, בעלת רעננות קייצית ומתיקות מודגשת

בירת לאגר ישראלית עשויה היטב
בניחוח גלילי משובח, כרמלית,
קלה לשתיה, בעלת רעננות קייצית
ומתיקות מודגשת

אני ממש לא מטהרני השפה וחוטאת בעצמי בטעויות דקדוק שנובעות, אי אפשר לנסח זאת אחרת, מבורות. גם שגיאות כתיב – לא רק תקלדות, אשכרה שגיאות – בעיקר בגזרת הפרישה/פריסה – מוצאות את דרכן לטקסטים עליהם אני חתומה. אבל אם יש שגיאת כתיב אחת שמעלה לי את לחץ הדם, מסיידת לי את הכליות וגורמת לי לייחל לעיוורון זה כרמל/ קרמל. ניחוח קרמלי = ריחות של סוכר שמבושל במחבת עם מעט מים (אפשר עם טיפה לימון) תוך כדי ערבוב עד שהוא מסמיך, כמעט נשרף. אפשר לאכול אותו או להוריד איתו שערות, כמו שעווה.

ניחוח כרמלי = עניין נזיל ותלוי במיקום שלך על הרכס. בעין הוד אפשר להריח את הבירות של דני מהארט בר. במרכז חיפה את הכריכים המוקרמים בסנדויץ' בר. בעוספיה בשבת – ניחוחות פליטת האגזוזים של המכוניות שעומדות לפניך בפקק.

כך או כך, הארומה של הבירה האדומה של כץ איננה קרמלית והיא אף אינה כרמלית – שום דבר בה לא מזכיר את אמצעי התחבורה הציבורית החמוד ביותר בארץ. יש לה ניחוחות של פירות בשלים מאוד ושל פלסטיק. הטעם – מתקתק ככתוב, אבל לא ממש טוב. לאגר? לא. ממש לא. אולי תהליך הבישול כלל שמרי לאגר אבל אין מצב שהבירה נשמרה בטמפרטורה הנכונה ללאגר בעת התסיסה. לפחות היא באמת קלה לשתיה.

katz_red01

וכך היא נראית

אז איך הבירות? אם הגעתם למירון לספר את הילד או להתפלל לשידוך, לכו עליה. אם נתקלתם בה בעודכם קונים ממתקי גומי במאה שערים, יש בסביבה בירות טובות יותר, בין אם מקומיות ובין אם ייבוא זול.

**העבודה החדשה החזירה לחיינו את מנוע הבערה הפנימי שנחבא בקופסת פח שמחוברים אליה ארבעה גלגלים. אם שמעתם על פאבים מעניינים, מבשלות חדשות וכו' ובא לכם לספר לנו עליהם, צרו קשר. איך? חפשו בדף "אודות הבלוג" או דרך הפייסבוק.

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “עם הצדיקות שלי, שותה בירות במירון!!!!!!11

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s