שלוש בעשר: קל בפתח תקווה

הזמן: לפני חצי יובל
המקום: אי-שם מעבר לאילון
השותים: הצדיקים שלי מרייטביר!!!1
הנשתים: Bohemian Original Czech

צרות שבגוף הובילו אותי לדאון-טאון פתח תקווה, 10 דקות נסיעה מעבודתי הקודמת ועשרים מיליון שנות אור מחיי היום יום שלי. לכאורה, מרכז העיר לא שונה ממרכזי ערים אחרות. אותו תמהיל של מכולות, באזארים, פיצוציות, תחנות מוניות וריח כבד של טיגון ישן. לפתח תקווה יש גם שוק עירוני, מדרכות רחבות וכיכר גדולה – נכסים שהנהגה עירונית נורמלית היתה מממשת ומתשמשת לאירועי תרבות, לפיתוח ולהפיכת המרחב לפחות אלים וליותר נעים. ג'נטריפיקציה, השם ירחם? לא, כי השקעה בגטאות המשכנתא וחנויות הרשת של אם המושבות ממש מועילה ומיטיבה עם כלל העיר. עד שפתח תקווה תהפוך לגבעתיים הבאה – זה יקרה כשפילים ורודים מעופפים לא יהיו חלק מהדליריום טרמנס של שיכורי העיר או מפרוייקט "אמנים מעטרים פסלי פיברגלס של חיה רנדומלית שיוצבו בפינות רנדומליות" שיהגו פרנסיה –  כנראה אכנס לדיכאון בכל פעם שאבוא בשעריה ואאלץ לכלות את יגוני באינג'ירה הכי טובה שאכלתי עד כה ובלאגר אתיופי דליל ולא מספק בבייאנטו (בר כוכבא 8, בפנים). זאת אכן היתה התוכנית וכשיצאתי מהמרפאה הפרטית (ותודוש למערכת הבריאות הישראלית שמנפיקה תורות למקרי חירום לאמצע הקיץ) שמתי פעמי לבייאנטו, אבל בדרך נתקלתי במכולת רוסית.

הו, המכולות הרוסיות. כמו קליפורניה למחפשי הזהב, כמו איביזה לבריטים לבנבנים, כמו צנצנת דבש שנשארה בחוץ לנמלים – מכולות רוסיות הן מגנט-על לבירגיקס. אוצר בלתי נדלה של פחיות ומותגי מדבקה עלומים, ייבוא ממדינות אקזוטיות כאוקראינה ולטביה ומחירים שפעם השתלמו ממש ועכשיו קצת פחות. סקירה קצרה של המדף גילתה את זה:

BohemianBohemian Original Czech, אומרת התווית הירקרקה. לא מכירה. קונה. יש איור פיראטי של דוב שאוחז בכוס, עיטורים של שעורה – קלאסי. בירה צ'כית חדשה, מה צריך יותר מזה בקיץ?

זאת היתה שאלה, שהתשובה עליה פשוטה: אחוזי אלכוהול נמוכים. חם בחוץ. עזבו אותי עכשיו מגוף ומניואנסים. תנו לי משהו קל, קצת מריר ומרווה, שאפשר לשתות הרבה ממנו בלי לרצות למות. והנה, הבוהמיין מספקת גם את זה: 2.8%. מה רע?

זאת גם שאלה, שהתשובה עליה סביב שולחן הבירגיקס היתה פה אחד – הבירה. במזיגה, היא לא נראית מזיקה. צלולה, זהובה ובהירה, אבל הכיף הגדול מגיע במפגש עם האף – שלי הריח שתן וקרטון – ומתעצם עם הלגימה. בפה שלי הורגש תירוש ונייר ומשהו מאוד גולמי אבל לא טוב. הגוף של הבירה, כמו שאפשר לנחש ממקרא אחוזי האלכוהול, קל מאוד והסיומת מתקתקה וגם קצת דוחה. היא קלה לשתיה, ולא ממש מורגשת. אפשר פשוט לגמוע אותה ולהמשיך הלאה. כבר עדיף לשתות מים או סודה.

המחיר? 7 ש"ח או 3 ב-18. מזל שקניתי אחת.

לא פשוט להכין בירה טובה ללא אלכוהול. בדרך כלל יוצא משהו נטול גוף לחלוטין וגם נטול טעם. לדובים הצליח יותר מלאחרים עם הבייבי אייל שיצאה בשנה שעברה, אבל בעיני זאת הבירה החלשה ביותר שלהם ובואו ננסה להתעלם ממשחק המילים המטומטם שיצא כאן.

אה, ולמרות שמה, הבוהמיין אוריגינל צ'ק היא בכלל לא בירה צ'כית. זאת בירה פולנית ממבשלה שמכינה בירות מדבקה כאלו ואחרות. לא חשתי מרומה יותר מהפעם בה נתקלתי בבירה טראפיסטית שמגיעה הישר ממועצה אזורית מטה יהודה.

מודעות פרסומת

6 מחשבות על “שלוש בעשר: קל בפתח תקווה

  1. יש לי עוד המלצה לבירת זבל "צ'כית" – אמנם לא ניסיתי אותה אבל גם לה יש כ 3% אלכוהול וגם היא בטח גרועה כמו הבירה שניסית…..וגם המחיר של 3 ב 20 שקל ממש לא מפתה……בירת ZUBR – להשיג רק במכולות הרוסיות כמובן…..ושיהיה בהצלחה.

    • זבל? איזו הגזמה, הZubr הכהה לא רעה בכלל עבור המחיר "האמיתי" שלה (3 ב16 בקניון המשקאות, שער העמק 10, נתניה).

  2. נכון אין כמו מכולות רוסיות (ראית את הפוסט שלי בפייס) זה ממש terra incognita ולונהפארק לגיקי בירה. אבל רציתי להגיב על בירה עם אלכוהול נמוך: לפני שבוע נסענו עם חברים לפאבו בזכרון.יעקב המרפסת אותה מרפסת המשקיפה על נוף מרחיב ריאות אבל החוויה בכללותה הייתה לא ממש נעימה : מלצריות טירוניות, מנות קצת קמצניות (4 פיסות תפוחי אדמה – אני לא מגזים- כתוספת וטיפונת חרדל בתחתית קערונת – היינו צריכים לבקש תוספת פעמיים) ובעיקר, טריפל לא היה, רדיש לא היה (וזה כאשר המבשלה נמצאת בחצר !) הזמנו IPA. היה בסדר. אבל הייתה בירה נוספת שלא הופיעה בתפריט: 1.5% אלכוהול, קלת גוף, לימונית מאד (תוספת לימון?) ומרעננת להפליא תחליף נפלא לשוופס לימון. לא הצלחנו לברר שום דבר על הבירה כי המלצריות/מלצרים כאמור…
    איפה נעלם ליאור בלמס? המלצרית שלנו אפילו לא הכירה את שמו…?!

  3. 7 ש"ח? מדהים עד כמה אוהבים להגזים במחיר באזור ת"א-יפו-ר"ג. באזור נתניה אני מצאתי את עצמי משלם עליה 5.5 ש"ח ועוד לא נתקלתי במקום שהעז לקחת מעבר ל6 ש"ח עבור הבירה הדי זוועתית הזאת.

      • דילגתי ישר לביקורת\סקירה, שמתי לב לכותרת ולתוכן שנכתב מעל התמונה רק לאחר שפרסמתי את התגובה (מדוע אין כאן אופציה לעריכת תגובה?) – טוב, כמובן שאני נאלץ לתקן את עצמי:

        *אזור גוש-דן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s