האח הגדול של הבירה – וויסקי לייב 2015

IMG_20150325_181311_resized_1

הזמן: יום רביעי, 24.3.2015, היום השני של תערוכת וויסקי לייב

המקום: גלריה מאירהוף, תל אביב

השותים: החשאי, אני ושאר באי התערוכה

הנשתים: בדוגמית ה-25 הפסקתי לספור

את תומר גורן הכרנו רק לפני איזה 3 שנים. אנחנו פוגשים אותו תמיד בהקשר של אלכוהול: בין אם טעימת בקבוקים נדירים של ברודוג (כשהמבשלה הסקוטית הלוהטת גייסה משקיעים, הוא קנה מניות), בין אם בחגיגת סט. פטריקס בגוס פאב בקיבוץ עין שמר (הוא היה שותף במקום, אחר כך הוא הקים את בירמינגהאם, גם בעמק חפר), בין אם בגיחה לסניף של סיטונאות בנימינה בקניון אם הדרך (הוא שותף גם שם), ובין אם בבלוגספירה (יש לו בלוג וויסקי בעברית). וחוץ מזה הוא מבשל בירה בבית, מנצח על מותג בירת הדיקטטור שמבושל במבשלת העם, אחרי שנים של התנסות בזיקוק ביתי הוא עכשיו הדיסטילר של מזקקת מילק אנד האני הישראלית ובשבוע האחרון הוא הביא לישראל בפעם השניה את וויסקי לייב, תערוכת הוויסקי מבית וויסקי מגזין, מגזין הוויסקי הנחשב ביותר בעולם. כמה שתומר מעורב ועושה ודוחף ויוצר – ככה הוא עונה לאמא של הקלישאות של ספרי המחזור, מים שקטים חודרים עמוק. הוא נותן למעשים לדבר, ולראיה, וויסקי לייב.

הרבה זמן לא הייתי בתערוכה או אירוע אלכוהולי שלא הייתי קשורה אליו בצד המקצועי או ככותבת.הקהל המקצועי הוזמן לוויסקי לייב ביום שלישי. אנחנו בחרנו להגיע למחרת ולשלם את מלוא הסכום and then some, כי קנינו כרטיס VIP. שלישי אחר הצהריים מוקדש לשיעור בס, וגם, לא רצינו להפסיד את סליבן דו, מיקסולוג צרפתי נהדר שהתארח באימפריאל ועשה קסמים עם ליקרים ורכיבים מקומיים (צרפתיים), אז ביום רביעי, חמושים במצלמה של הפלאפון, מחברת ועט, שמנו פעמינו לקו 14, שהוריד אותנו מטר מגלריה מאירהוף.

 לא כתבתי על וויסקי לייב בשנה שעברה – יש מצב שזאת הרשומה הראשונה שמוקדשת למשקה שאיננו בירה במובהק? – אבל אורן אבראשי כן כתב על וויסקי לייב 2014, ולמרות שאם זכרוני אינו מטעה אותי, לא הסתובבנו ביחד, ההתרשמות שלי מהאירוע של שנה שעברה די דומה לשלו, אז תקראו אותו.

מה נשתנה אם כן? קודם כל, ההשתתפות. השנה כל היבואנים נקראו לדגל והדגש על הנראות היה חזק מזה של שנה שעברה. עבור הייבואנים, זה ה-מקום לתצוגת תכלית מול קהל הלקוחות – הן הפרטי והן העסקי. נמרוד מעליית הגג ביקר בוויסקי לייב בלונדון בשנת 2010 וסיכם את האירוע פה ופה. הקונספט שם קצת שונה – מינימום השקעה בפרזנטציה, מקסימום פוקוס על המוצר עצמו, על מהדורות מיוחדות, ביקבוקים נדירים והטעמה של רמת היישון הגבוהה ביותר במגוון הסטנדרטי וויסקי לייב ישראל עדיין לא שם. ולא ראינו כמעט בקבוקים נדירים או חדשים, להוציא מספר יבואנים שבימים מסויימים ובשעות מסויימות פתחו בקבוקים שהובאו במיוחד לתערוכה. נראה לי שכמו תמיד באירועים האלה, גישה חיובית וראש פתוח עוזרת להוציא את המירב מהמציגים, שהשנה התמקצעו גם בפן האנושי: ראינו פחות דיילות ופחות שופוני ויותר אנשי מקצוע – נשות ואנשי שיווק והדרכה, מנהלים, ייבואנים ובעלים שמזגו ודיברו ותקשרו את המותגים בצורה הכי טובה שאפשר וכן ברמנים מקצועיים שחיים את הענף. אגב ברמנים מקצועיים, יובל סופר, אחד המיקסולוגים המוכשרים בארץ, ערבב ומזג קוקטיילים על בסיס מותגי הוויסקי של פרנו ריקארד – שיבאס, ג'יימסון, גלנליווט ופור רוזס. לא רק שהיה מאוזן וטעים, זאת היתה הפוגה מרעננת מהטעימה הנקייה.

20150325_201723_resized_1.

כמ כן, הטעמות וסדנאות נושאיות, שגם בהם נפתחו בקבוקים מיוחדים, מיקדו את המשתתפים ועזרו להכיר לעומק מותגים ומזקקות. אם אני זוכרת נכון, בשנה שעברה הדוברים היחידים שהגיעו מחו"ל היו ג'יימס סוואן, המאסטר דיסטילר שמייעץ למילק אנד האני ופטסי כריסטי שגרירת המותג מקאלן. השנה גב' כריסטי השתתפה שוב, ויחד איתה הרצו גם אשלין או'קיף, שגרירת ג'יימסון בישראל (גילוי נאות – אחות), המאסטר דיסטילר של ג'ורה, שגריר המאלטים של תאגיד בקרדי מרטיני ורוברט פלמינג מטומינטול. נציגים ומנהלים מקצועיים מקומיים גם הרצו והטעימו והשיקו. החשאי ואני נכנסנו לטעימה של המגוון של ג'ק דניאלס (תודה שחף!), שהועברה ע"י כריס פלטשר, העוזר למאסטר דיסטילר הנוכחי ונכדו של המאסטר דיסטילר החמישי של המזקקה. אמנם יש לנו בקבוק של ג'ק דניאלס שמשמש בעיקר לקוקטיילים, אבל זאת הפעם הראשונה שאשכרה יצא לנו לטעום את כל המגוון. הכי חיבבתי את ג'נטלמן ג'ק, הביטוי העדין יותר של מותג הדגל.

בהמלצת נמרוד, שילמנו 150 ש"ח יותר תמורת הזכות להכנס למתחם הVIP – מקום לשבת, מים חופשי, נשנושים בצורת ירקות, מטבלים, נאצ'וס וכריכים – עליהם הופקד השף עופר בר אור, שהוא אפילו יותר קרניסט מחננת וויסקי, אבל כשביקשנו הוא דאג לנו לכריכים טבעוניים, אז שאפו. חוץ מהלפת והכריכים, נפתחו בלאונג' בקבוקים מיוחדים שלא ניתן למצוא כאן ברגיל.

20150325_152140_resized_1

זה לא בלוג צילום והתמונה צולמה כרפרנס לרשמי הטעימה. מה הכי מוצלח? הקרגנמור (שני מימין), זוקק ב2000, בוקבק ב2013, עם טעמי טופי מחד, ושומשום, אצות ומליחות של ים מאידך.

 מה עוד היה טעים? טליסקר רזרב, בקבוק אחד שהגיע לכבוד התערוכה ונמזג ביום השני בדוכן של IBBL, וקאול אילה MOCH, שטעמנו בVIP. קאול אילה 12 הוא הסינגל מאלט הראשון שאי פעם טעמתי, לפני הרבה שנים בשטרן 1 – ביקשתי משהו עם המון עשן, קיבלתי כבול ואני שומרת למזקקה הזאת חסד נעורים. זהו ביטוי הרבה יותר עדין וקליל, שלא נאמר קומוניקטיבי,מה-12.
אני זוכרת שנהנינו מהדאלמור 18, אבל זה כבר היה לקראת הסוף ובלוטות הטעם קהו. אה, ופיספסנו את הביקבוקים המיוחדים לתערוכה.

היהלום שבכתר, הנסיך הקטן, הפלא אליו כולם נהרו וממנו כולם התרגשו – ובצדק – היה הדוכן של מילק אנד האני, מזקקת הוויסקי הישראלית הראשונה. בעוד כמה וויסקי לייבים הם יטעימו סינגל מאלט ישראלי, אולי גם רום או ג'ין. בינתיים, הדוכן שלהם מלווה את הדרך שעוברים היזמים, המשקיעים והמשוגעים  שמעורבים במיזם. בשנה שעברה הם הציגן את ג'ים סוואן, המאסטר דיסטילר שמייעץ להם, והטעימו סינגל מאלטים של מזקקת KAVALAN הטאייונית, שגםם היא פועלת בפיקוחו של המאסטר דיסטילר, שמתמחה בזיקוק באקלים חם. הפעם הם מזגו תוצרים מקוריים: ניו מייק, תזקיק לבן לפני יישון, בחוזק 73% בטעמים חזקים ושורפים של דגנים ומדולל לחוזק 50% עם פוטנציאל מעניין כבר מעכשיו לקוקטיילים ארטיזנליים המבוססים על תוצרת מקומית. משהו עם עלי זעתר וביטרים מחושחש, אניוואן?  20150325_174419_resized_1

חוץ מהתוצר המקומי ומהדוכן המרשים ששידר במודע את המצב הלא-גמור של המזקקה, את התהליך – הן בעזרת תמונות מהבניה ומהזיקוקים הראשונים, הן באמצעות שימוש בקרשים חשופים שמזכירים פיגומים – מילק אנד האני מזגו ברבן, סינגל מאלט וג'ין ממבשלת KOVAL משיקאגו, שנוסדה בשנת 2008. הסיפור מעניין – המזקקה הראשונה שנפתחה בעיר מאז המאה ה-19, אבל אני מקווה שהתוצרים של מילק אנד האני יהיו טעימים יותר. 20150325_174432_resized_1

אז תודה לכולם – ליבואנים שהשקיעו בנראות ובמקצועיות, למבקרים שהתנהגו יפה – לשילוב של אלכוהול והרבה אנשים יש פוטנציאל נפיץ – ולמארגנים, כלומר לתומר הנהדר,  ששמו דגש על מקצועיות ודאגו לכל הפרטים הקטנים.

להתראות בשנה הבאה!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s