פרוני, פיצה ופסטה בפאפא'ס

הזמן: הערב
המקום: פאפא'ס, הלל הזקן בתל אביב
השותים: בשגרה – החשאי ואני
הנשתה: Peroni Nastro Azzurro (עמ' 270)

"תרצו לשתות משהו?" שאלה המלצרית בנוהל הרגיל כדקה אחרי שהתיישבנו.

אם אנחנו לא ממש, אבל ממש צמאים, אנחנו עונים שנזמין עם האוכל. כמו האשם תמיד, גם אנחנו לא פראיירים של אף אחד, בטח שלא של בעלי מסעדות שמתעשרים מבקבוקי קולה ישנים שמתומחרים בלי פרופורציה לכלום. הערב באמת לא הייתי צמאה, אבל משום מה, אפילו בלי להעיף מבט בתפריט, שאלתי אם יש פרוני.

"כן, יש מחבית" ענתה המלצרית.

"אז שליש בבקשה".

לא זוכרת את התגובה שלה, אבל זה לא היה "בכיף". בעולם מתוקן מלצריות שאומרות "בכייף" ישלמו טיפ ללקוחות, שלא חונקים אותן בסוף הערב.

אז  פרוני. לאגר בהירה, צהובה-זוהרת כמעט, מוגשת קרה-קרה ולפי הספר – הפתעה! – מומלצת כליווי לפיצות ופסטות. בספר גם כתוב שפרוני הוא מותג הבירה האיטלקי המפורסם בעולם, "בעיקר בזכות קמפיינים פרסומיים מושקעים בשנים האחרונות". ביום חמישי הקנדית סיפרה שחברה שלה מצלמת את הקמפיינים של פרוני. זה לא קשור לבחירה שלנו לאכול בפאפא'ס או להזמין את הבירה הזאת. התעצלנו לבשל (וגם ללכת למכון הכושר, רחמנא ליצלן) והיה לנו קופון מגרופר שצריך לנצל.

בהתחלה היא היתה כייפית, מעקצצת על הלשון, כשותית וקלילה. הלכה יופי עם הפיצה פרסקה – מרגריטה עם נתחי מוצרלה טריה, רוקט, בזיליקום ועגבניות שרי. כשמנות הפסטה הגיעו (ניוקי טרטופו ופטריות עם שום ופרמזן וקמפנלה ארטישוק ועגבניות צלויות) זנחנו את הבירה, שעד שחזרנו אליה התחממה מעט. לאגר בהיר. הישיבה שיטחה אותה. לא כייף. היינו צריכים לחכות ולהזמין הכל ביחד.

לא נורא.

ובעניין פאפא'ס – לא יודעת מה קרה, אולי הם שינו בעלים או טבח. אנחנו הולכים לשם הרבה (עוד מימי ביג מאמא, למען האמת), מן הסתם נהנים מהמקום, והערב היה הרבה יותר מוצלח מכל הביקורים הקודמים. איזה כיף!

מודעות פרסומת

6 מחשבות על “פרוני, פיצה ופסטה בפאפא'ס

  1. גם אני מאוד אהבתי את הביג מאמא דאז. הם הכינו את הפסטה הכי טובה שאכלתי בת"א. חבל שהם נסגרו אבל עכשיו אני אתן צ'אנס לפאפא'ס אחרי התרשמותך.
    וד"א- ביקרתי במבשלת בירה מקומית (אבל לא יודעת איך הבירה- שתיתי שם יין) ושמורה לך תחתית בירה מקרטון עם מפה של כל מבשלות הבירה הקטנות בניו-ג'רזי 🙂

    • פאפא'ס הם אחלה. לא כמו ביג מאמא בימי הזוהר אבל פי אלף יותר טובים מביג מאמא בסוף דרכם.
      אז את מביאה לי את התחתית כשאנחנו נפגשות בפאפא'ס, כן? מתי זה קורה?

  2. אני מתכננת להגיע עד סוף הקיץ ! בינתיים אני אמשיך לאסוף בשבילך ממורביליות אלכוהוליות ולשתות קוקטיילים לא אקזוטיים כי שם סקסי = משקה מחורבן. הלווייתן הכחול של אתמול נכלל ברשימה 🙂

  3. אני זוכר את הפרוני לרעה. ניכר כי זו הבירה האיטלקית היחידה שמיובאת לארץ ככה שכל מקום בעל ציביון איטלקי מוצא לנכון להחזיק חבית שכזו אבל
    when all is said and done
    הבירה הזו דלילה, רכה ומשעממת בלי שום יתרון על בירה אחרת מעבר, אולי, לכך שהיא מאיטליה ולכן 'מתאימה למקום איטלקי' – מספיק טוב כדי למכור אותה למסעדות, אבל מביך שזה גם מספיק טוב כדי לספק קהל של שתייני בירה.

    • באמת אין לה יתרון על פני כלום, ומבחינתי היא לחלוטין בירה מגזרת הסטלה.
      בירה איטלקית נוספת שנמכרת כאן זו המורטי, אבל נתקלתי בה לראשונה השבוע, בטיב טעם במזרע. לא זוכרת מי מייבא אותה אפילו.

      לפי מה אתה מסיק שהפרוני מספקת קהל של שתייני בירה? בגלל שהיא בחוברת? להוציא את בירות ה-4 ב10 ש"ח מתחנה מרכזית כל המותגים שנמכרו בארץ מסחרית נכון לרגע הפרסום כלולים בו, החל ממכבי ועד תומס הארדי.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s